Buitenland: duur verlies Villarreal, Milan tankt vertrouwen

10 februari 2018, 16:54

Villarreal heeft zaterdag een verassende nederlaag geleden in de Primera División. De nummer vijf van het klassement kon bij winst op Deportivo Alaves nummer vier Real Madrid passeren, maar ging op eigen terrein ten onder tegen de laagvlieger: 1-2.

Sinds Abelardo Fernández begin december als coach van Alaves werkt, is de club aan een mooie opmars bezig. De club stond in december nog laatste, maar bezet door sindsdien negentien punten te halen, nu de zestiende plaats. Zaterdag werd er dus verrassend ook gewonnen bij Villarreal. De ploeg van basisklant John Guidetti kwam door goals van Rodrigo Ely en Ibai Gomez met 0-2 voor, maar zag de thuisploeg via Carlos Bacca nog wel terugkomen in de slotfase. Toch lukte het Villarreal niet om de meubelen te redden.

Milan wint ruim bij SPAL

Ondertussen heeft AC Milan in de Serie A met 0-4 gewonnen van SPAL 2013. Het team van Gennaro Gattuso is de laatste weken prima in vorm en werd zaterdag in het zadel geholpen door twee goals van Patrick Cutrone. Ook Lucas Biglia en Fabio Borini zagen hun naam in de tweede helft ook terug op het scorebord. AC Milan staat nu zevende en heeft een Europa League-plaats weer volledig in het vizier.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen