Wenger reeël over CL-plaats: "We mochten niet verliezen"

10 februari 2018, 16:32

Het is pas februari, maar voor Arsenal is het behalen van een notering bij de eerste vier ploegen van de Premier League eigenlijk al een kansloze missie. De nummer zes van de ranglijst heeft zes punten achterstand op nummer vier Chelsea, terwijl die ploeg zelfs een duel minder gespeeld heeft. Arsene Wenger beseft dat het verlies bij Tottenham Hotspur (1-0) de nekslag kan zijn.

De nederlaag van zaterdag was in meerdere opzichten vervelend voor The Gunners. Arsenal verliest de topvier uit het oog en verloor bovendien van de aartsrivaal. "We mochten deze wedstrijd eigenlijk niet verliezen", baalde Wenger. "Het wordt nu heel moeilijk, maar we zullen blijven vechten." De nederlaag op Wembley was al de derde uitnederlaag op rij voor Arsenal. "Onze vorm in uitduels is slecht", beseft Wenger. "Voetbal draait om op het maken van doelpunten en dat doen we te weinig. Zo simpel is het."

Bij Wenger's collega Mauricio Pochettino was de stemming na de derby uiteraard een stuk beter. "We hebben in de tweede helft geweldig gespeeld en veel kansen gecreëerd", zei hij. "Het was een fantastische wedstrijd. Ik ben erg tevreden, want mijn spelers hebben het fantastisch gedaan." Pochettino zag dat Harry Kane weer eens van grote waarde was. "Hij is een van de beste spelers ter wereld", aldus de coach van Tottenham. "Het is zo fijn dat we hem in de ploeg hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen