Interview: Faes wil via Excelsior slagen bij Anderlecht

Interview: Faes wil via Excelsior slagen bij Anderlecht

11 februari 2018 – Via Excelsior wil Wout Faes slagen bij Anderlecht. De pas negentienjarige Belg is bezig aan zijn twee periode in de Eredivisie. Nadat de verhuurbeurt aan sc Heerenveen vorig seizoen tegenviel, is het uiterlijke evenbeeld van David Luiz op z'n plek bij Excelsior.Als onbekende verdediger kwam de jeugdinternational een jaar geleden terecht bij Heerenveen. Faes wilde even weg uit zijn vertrouwde omgeving en zowel binnen als buiten het veld nieuwe ervaringen opdoen. Na zeven Eredivisie-optredens en eentje in de play-offs voor Europees voetbal, herinneren ze Faes in Friesland vooral als een speler die wel eens een foutje maakte.

"Ik heb daar ook goede wedstrijden gespeeld", zegt Faes tegen FCUpdate.nl. "Maar het was te wisselvallig. Mensen vergeten ook gauw de goede momenten. Dat is normaal, natuurlijk. Ik moet daarmee leren omgaan. Ik ben van mijn tijd in Heerenveen mentaal sterker geworden. Nu ben ik blij dat ik bij Excelsior goede wedstrijden kan spelen. Volgens mij zit er een stijgende lijn in. Zeker na vorig jaar ben ik hier voor eerherstel. Ik denk dat ik dat tot nu toe heb kunnen bevestigen."

Excelsior
In Kralingen staat de teller op negen Eredivisie-wedstrijden. Faes speelde de laatste twee wedstrijden (tegen FC Utrecht en PSV) in de basis. "Elke keer als ik speel, sta ik er. De wedstrijden waarin ik speelde, waren ook tegen goede ploegen. Dat is alleen maar goed voor mijn ontwikkeling en neem ik mee in mijn carrière."

De Vlaming plukt de vruchten van Mitchell van der Gaag, de trainer van Excelsior. "Hij was ook verdedediger en had me er graag bij. Mijn kopkwaliteiten zijn onder andere gegroeid, maar ik ben met name volwassener geworden. Bij Heerenveen was ik te onbezonnen. Deze ontwikkeling bij Excelsior heeft enerzijds te maken met leeftijd, maar ook met de trainer."

Alles staat in het teken van Anderlecht, de broodheer van de verdediger. Bij de Belgische topclub heeft hij een meerjarig contract. "Anderlecht heeft een nieuwe trainer (Hein Vanhaezebrouck, red.). Het is zaak voor mij om in de voorbereiding mijn kans te grijpen en te laten zien dat ik klaar ben om voor Anderlecht te spelen. Dat is altijd mijn doel geweest, ik wil doorbreken bij Anderlecht."

Handhaving
Maar eerst nog twaalf competitiewedstrijden met Excelsior. Hoewel de plekken voor play-offs om Europees voetbal net zo dichtbij zijn als de onderste plaatsen, blijft handhaving het doel van de Rotterdammers. Met de elfde plaats presteert de equipe van Van der Gaag vooralsnog uitstekend. Deze middag kan Excelsior thuis tegen NAC Breda uitstekende zaken doen om nog verder afstand te nemen. "Als we zo spelen als tegen FC Utrecht en de tweede helft tegen PSV, moet het goed komen", aldus Faes. "Als we winnen is het gevaarlijk te zeggen dat we veilig zijn, maar dan zetten we wel een hele mooie stap."

Door: Steven Koelma

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 23 februari 2019

  2. vrijdag 22 februari 2019