Til eist meer doelpunten van zichzelf: "Qua cijfers valt het tegen"

10 februari 2018, 10:45

Guus Til wil dit seizoen bij AZ rond de tien gemaakte doelpunten uitkomen. De aanvallende middenvelder heeft er inmiddels zes in liggen in de Eredivisie en ligt dus op schema, maar ziet nog zeker ruimte voor verbetering. "Ik had er nog wel zes kunnen maken", vindt hij.

"Ik heb ook aardig wat kansen verprutst. In de toekomst moet de productiviteit beter, zeker wat betreft de kansen die ik krijg", vertelt hij op de clubsite. "Ik creëer veel mogelijkheden voor mezelf en anderen, maar puur kijkend naar de cijfers, dan valt het een beetje tegen. Een aanvallende middenvelder van AZ moet er in de competitie minimaal acht maken, vind ik. Tien is helemaal een mooi aantal."

Zijn goede prestaties bij AZ werden ook opgemerkt door Art Langeler, de bondscoach van Jong Oranje. "Ik heb niet alle nationale jeugdelftallen doorlopen. Ik werd pas jeugdinternational vanaf Oranje Onder 20. Het is echt een eer", verzekert Til, die bij de nationale ploeg ook AZ-aanwinst Oussama Idrissi al leerde kennen.

"Bij Jong Oranje delen we toevallig ook een kamer. Oussama is echt een topgozer, die niemand kwaad zal doen. Hij is altijd positief en bovenal een heel goede voetballer. Hij heeft echt een goed schot. Ik was alleen maar blij dat hij kwam. Doordat hij Thomas Ouwejan, Jeremy Helmer en mij al kende, heeft hij zich ook snel aangepast aan de groep." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen