Koeman bevestigt gesprekken met 'veldtrainer' Lodeweges

10 februari 2018, 09:17   Bijgewerkt: 10 februari 2018, 12:29

Ronald Koeman is bezig met de laatste details om zijn staf aan te vullen bij het Nederlands elftal. Dwight Lodeweges van PEC Zwolle moet inderdaad de rechterhand worden van de nieuwe bondscoach. "Ik probeer op elke positie de beste man te krijgen."

Dat schrijft Koeman in (voorlopig) zijn laatste column in De Telegraaf. "We zetten ook de puntjes op de i als het gaat om de invulling van de staf, waarmee ik ga werken. Dat is ook de reden dat ik Dwight Lodeweges als assistent aan mijn staf wil toevoegen. Ik vind dat hij de functie van veldtrainer heel goed zou kunnen invullen. Ik heb een aantal gesprekken met Dwight gevoerd en het is nu aan de KNVB om dat zo snel mogelijk in te vullen en definitief te maken. Ik ken Dwight al vele jaren. Hij is in het verleden trainer geweest bij FC Groningen, assistent bij PSV en bij de bijeenkomsten van de coaches betaald voetbal had ik prima gesprekken met hem."

Met hem in de staf, bereidt Koeman zich voor op de eerste wedstrijden als eindverantwoordelijke. "De komende weken staan meteen in het teken van voorbereiden op de eerste interlands tegen Engeland en Portugal. Ik ga die tijd invullen met bezoekjes aan diverse coaches. Ik ga naar de clubs die internationals leveren, omdat ik een goede communicatie wil hebben. Dat vond ik zelf als clubcoach ook prettig. De agenda puilt meteen uit, maar dat is lekker."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen