Kali maakt zijn rentree bij FC Utrecht: "Aanvoerder zonder band"

9 februari 2018, 23:50

Anouar Kali maakte vrijdagavond voor het eerst sinds zijn zware blessure weer minuten namens FC Utrecht. Met de beloftenploeg won hij in de Jupiler League met 5-2 van RKC Waalwijk in de Jupiler League. De middenvelder speelde, geheel volgens plan, een helft mee tot vreugde van medespelers en de coach. 

In de allereerste wedstrijd van het seizoen raakte zomeraanwinst Kali zwaar geblesseerd bij Utrecht. Hij scheurde zijn achillespees af en gevreesd werd dat hij zijn laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld had. Tijdens de winterstop werd al duidelijk dat zijn rentree voorspoedig verliep en vrijdagavond maakte hij dus ook daadwerkelijk zijn eerste minuten. Dat bleef niet onopgemerkt bij zijn coach en medespelers.

"De trainer had vooraf gezegd dat Anouar als 'een aanvoerder zonder band' moest spelen. Hij zette ons neer. Hij gaf het voorbeeld qua felheid en duelkracht", vertelde Sylla Sow, hij maakte een hattrick tegen RKC Waalwijk, aan het Algemeen Dagblad.

Ook Robin Pronk was blij met de comeback van de middenvelder. "Je ziet wat zo'n speler bij kan dragen. Hij stuurt aan, zet de organisatie neer. Andere jongens trekken zich aan hem op. Hij zet spelers twee meter naar rechts, coacht. We hebben het er bij Utrecht al vaker intern over gehad dat we eigenlijk behoefte hebben aan één of twee oudere, ervaren spelers. Dertigers. Hun ervaring kan het team verder helpen, ook als ze niet elke week spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen