Gisteren gemist: Roda JC naar de rechter, jubileum Buffon

10 februari 2018, 00:30   Bijgewerkt: 9 februari 2018, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 9 januari. 

Roda JC stapt naar de rechter vanwege afgekeurd doelpunt

Roda JC stapt naar de rechter vanwege het afgekeurde doelpunt in de KNVB Beker tegen Willem II. Omdat het beroep dat de Limburgers hadden ingediend tegen het afkeuren van hun derde treffer is afgewezen, zien ze geen andere mogelijkheid dan naar de civiele rechter te stappen.

Overbodige Armenteros mag bij Portland wel voetballen

Samuel Armenteros mocht bij FC Utrecht niet aan de slag omdat hij dan voor een derde club zou spelen in Europa, maar in Amerika mag hij wel aan de bak. Dus wordt de bij Benevento overbodige aanvaller verhuurd aan MLS-club Portland Timbers. Hij doet op huurbasis mee aan de competitie van 2018.

Juventus wint bij jubileum van Buffon moeizaam in Florence

Met hangen en wurgen heeft Juventus het vijfhonderdste duel van Gianluigi Buffon in het eerste van de Oude Dame winnend afgesloten. Op bezoek in Florence was een vrije trap van Federico Bernardeschi, uitgerekend tegen zijn oude ploeg, en een late goal van Gonzalo Higuaín genoeg voor de achtste overwinning op rij en de koppositie in de Serie A.

Mahrez keert terug bij Leicester City en ontkent alle geruchten

Riyad Mahrez keerde vrijdag na ruim een week afwezigheid terug op de training van Leicester City. Nadat zijn transfer naar Manchester City afketste op de slotdag van de transferwindow, bleef de sterspeler uit teleurstelling weg van de trainingen. Toch ontkent hij alle geruchten die de laatste dagen rondgingen over zijn persoon.

Vitesse wil ditmaal Feyenoord-supporters weren uit GelreDome

Vitesse gaat er alles aan doen om alle Feyenoorders komende zondag te weren van de reguliere tribunes in het stadion. Nadat vorig jaar de GelreDome vol zat met supporters uit Rotterdam, roept de club ditmaal (nogmaals) op om dat niet te doen.

Jong Ajax dankzij late tegengoal geen koploper, Utrecht haalt uit

Koning Winter kwam nog even langs in februari. De wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Emmen kon daardoor niet doorgaan, in Dordrecht moest de thuisclub een half uur langer wachten met aftrappen tegen Helmond Sport, omdat een sneeuwbui de grasmat witkleurde. Toen alle ballen uiteindelijk rolden, bleek dat Jong Ajax de koppositie na een 2-0 achterstand, een knappe comeback en uiteindelijk late tegentreffer in Velsen-Zuid niet heroverde op NEC Nijmegen en dat hekkensluiter Jong FC Utrecht uithaalde tegen het armoedige RKC Waalwijk.

Belangrijke uitslagen:

Telstar - Jong Ajax 3-3

Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk 5-2

RB Leipzig - FC Augsburg 2-0

Athletic de Bilbao - Las Palmas 0-0

Fiorentina - Juventus 0-2 

Saint-Etienne - Olympique Marseille 2-2

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen