Blije De Jong looft Bednarek: "Ongelukkig begonnen in Nederland"

9 februari 2018, 23:24   Bijgewerkt: 9 februari 2018, 23:30

Het lek lijkt boven bij De Graafschap: hoewel het veldspel al goed was na de winterstop, verloor de ploeg van trainer Henk de Jong vaker dan de trainer lief was in de Jupiler League. Maar tegen FC Volendam werd er voor de derde keer op rij gewonnen. "Een heerlijk gevoel", glom de coach.

"We kregen kansen, maar die moet je dan ook wel benutten", vond de trainer tegenover FOX Sports. Al signaleerde hij ook vermoeidheid bij zijn spelers. "Dat is mijn eigen schuld. We hebben écht hard getraind deze week. Met de Henkie de Jong-Verheijen methode. Maar nee, dan moet ik voor de jongens opkomen. Ze hebben het goed gedaan."

Wie ook uitstekend speelde bij De Superboeren, was keeper Filip Bednarek. "Hij is ongelukkig begonnen in Nederland, maar is zich echt aan het ontwikkelen. Het is nog een jonge keeper, hé. Een bloedfanatieke jongen, soms moeite hem zelfs afremmen. Hij heeft een over-mijn-lijk-mentaliteit en doet het echt voortreffelijk." ??

En dus kon de polonaise gelopen worden in Doetinchem. "Dat kunnen ze hier wel, daar ben ik wel achter", lachte een vrolijke De Jong. "Je wilt het graag goed doen als trainer. Voor je spelers, je fans, jezelf. Dus dan is het heerlijk als dat lukt. Nu gaan we lekker carnaval vieren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen