Juventus wint bij jubileum van Buffon moeizaam in Florence

9 februari 2018, 22:49

Met hangen en wurgen heeft Juventus het vijfhonderdste duel van Gianluigi Buffon in het eerste van de Oude Dame winnend afgesloten. Op bezoek in Florence was een vrije trap van Federico Bernardeschi, uitgerekend tegen zijn oude ploeg, en een late goal van Gonzalo Higuaín genoeg voor de achtste overwinning op rij en de koppositie in de Serie A.

{image[318581][right-half][]}Daarvoor mag het overigens ook een bedankje brengen aan de videoscheidsrechter. Want waar arbiter Marco Guida een strafschap had toegekend aan de thuisploeg in de eerste helft, besloot de videoarbiter in te grijpen. Hij vond de handsbal van Giorgio Chiellini géén strafschop waard. Jubilaris Buffon hoefde zodoende niet in actie te komen. Dat hoefde hij ook niet uit een counter van Fiorentina. Gil Das raakte namelijk de paal na een snelle uitbraak tien minuten voor de pauze. Wederom kropen de bezoekers door het oog van de naald. Ook na de rust had Juventus het erg moeilijk in Florence. 

De ban werd uitgerekend door Bernardeschi gebroken. Afgelopen zomer kwam de buitenspeler voor veertig miljoen euro over van Fiorentina en werd bij zijn terugkeer hartstochtelijk uitgefloten door het thuispubliek. Dat liet hem duidelijk koud in de 56ste minuut en toen vijf minuten voor het einde van de wedstrijd Higuaín na een prachtige pass Chiellini alleen op keeper Marco Sportiello af mocht, was het duel gespeeld (0-2).

Door de overwinning kreeg het jubileum van Buffon, hij hield - hoe kan het ook bijna anders - wederom de nul, extra glans. Bovendien gaat Juventus door de winst over koploper Napoli, dat inmiddels twee punten achter staat, heen in de Serie A. De Oude Dame zal dan ook met een goed gevoel het duel tussen de Napoli en nummer drie SS Lazio zaterdagavond bekijken. ?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen