RB Leipzig houdt Augsburg op afstand en grijpt tweede plek

9 februari 2018, 22:25

RB Leipzig heeft vrijdagavond in eigen huis FC Augsburg van zich afgehouden op de ranglijst. Doelpunten van Dayot Upamecano en Naby Keïta bezorgden de thuisploeg de tweede plaats in de Bundesliga en hielden daarmee Augsburg op keurige afstand in de middenmoot: 2-0.

Dat was de grote vraag: kan de ploeg van Jeffrey Gouweleeuw, die overigens nog steeds ontbrak met een blessure, een serieuze gooi doen om tussen de ploegen achter koploper Bayern München te komen? Het antwoord daarop werd 'nee'. Niet alleen was de thuisploeg sterker, het kwam ook vroeg in de wedstrijd op voorsprong.

Uit de rebound werkte verdediger Upamecano de bal na ruim zeventien minuten spelen knap binnen. Het was zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal en bovendien de honderdste treffer van Die Roten Bullen in de Bundesliga, waar Leipzig bezig is aan haar tweede seizoen. Geen slecht gemiddelde dus tot dusver.

De 101ste treffer kwam er ook nog, maar niet van de voeten van Timo Werner. Zijn poging werd knap uit het doel gehouden door keeper Marwin Hitz. De Zwitser was op de vrije trap van Naby Keïta echter kansloos, omdat deze van richting werd veranderd door de muur. Zo was het duel na zeventig minuten gespeeld en had Kevin Kampl pech dat hij niet de derde maakte: zijn vrije trap raakte de onderkant van de lat. Als hij ook gescoord had, dan had Leipzig voor het eerst en meteen ook voor de tweede maal een goal gemaakt uit een vrije trap in de Bundesliga.

Maar al met al bleef Leipzig simpel overeind in de subtopper van de Bundesliga. Gouweleeuw kan zich met zijn ploeg, wanneer hij weer fit is, dus gaan richten op de plekken meteen achter de directe achtervolgers van Bayern München. Leipzig hoopt vooral dat het de tweede stek kan vasthouden, Bayer Leverkusen mag daarvoor niet winnen.