Stegeman haalt positiviteit uit tik op de neus, 'Looi' blij met Enoh

Stegeman haalt positiviteit uit tik op de neus, 'Looi' blij met Enoh

9 februari 2018 – Heracles Almelo-trainer John Stegeman wil weer een positieve vibe zien bij zijn ploeg. Na de nederlaag tegen NAC Breda (6-1) hoopt hij zaterdagavond op beterschap tegen Willem II, dat na de overwinning op VVV-Venlo juist weer omhoog wil kijken met aanwinst Eyong Enoh. "We zijn niet in de war van de grote nederlaag van woensdag. Die hebben we snel weer achter ons gelaten, de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur", bleef Stegeman op de clubsite niet lang hangen bij het verlies. "We hebben wel vaker een tik op de neus gehad, die moeten we omzetten in positieve energie."

Dat moet hij wel doen zonder een flink aantal verdedigers. Lerin Duarte (kuitbeen), Bart van Hintum (teen), Dario van den Buijs (lies), Jeff Hardeveld (knie) en Tim Breukers (geschorst) zijn er niet bij, evenals aanvaller Brahim Darri (disciplinair geschorst). Wout Droste is een twijfelgeval. "Wout heeft gisteren wel weer meegetraind, het is even afwachten hoe zijn herstel is. We nemen hem wel op in de wedstrijdselectie. Het is nu eenmaal een feit dat we dun in onze verdedigers zitten."

'Spijker op z'n kop'
Waar bij Heracles juist veel mensen ontbreken, is bij Willem II er sindskort juist weer een extra defensieve man bij. Enoh maakte tegen VVV-Venlo zijn eerste minuten namens de Tilburgers. "Hij praat met jonge jongens en geeft ze sturing. Eyong is een rustige jongen. De dingen die hij zegt, slaan de spijker op zijn kop", vond Erwin van de Looi op de clubsite.

Niet alleen zijn entree bij de Tilburgers, maar ook de ruime overwinning op concurrent VVV-Venlo geeft veel vertrouwen. "Dat is belangrijk om te kunnen blijven winnen. Als we de mentaliteit van woensdag vasthouden en zo de wedstrijd tegen Heracles ingaan, zijn er kansen voor ons om tot een goed resultaat te komen." ??Dat moet Van de Looi wel doen zonder de langdurig geblesseerde Jordens Peters, Etien Velikonja en Asumah Abubakar-Ankra. Middenvelder Elmo Lieftink en verdediger Giliano Wijnaldum (liesklachten) zijn twijfelgevallen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 januari 2020