Roda JC stapt naar de rechter vanwege afgekeurd doelpunt

9 februari 2018, 20:01   Bijgewerkt: 9 februari 2018, 22:27

Roda JC stapt naar de rechter vanwege het afgekeurde doelpunt in de KNVB Beker tegen Willem II. Omdat het beroep dat de Limburgers hadden ingediend tegen het afkeuren van hun derde treffer is afgewezen, zien ze geen andere mogelijkheid dan naar de civiele rechter te stappen.

Eerder gaven ze al aan met die gedachte te spelen als ze het niet eens zouden zijn met de uitspraak van de KNVB tegen hun beroep. "We willen de laatste acht minuten overspelen met de stand 2-3 in het voordeel van Roda", aldus Roda-directeur Wim Collard tegenover [a,https://www.foxsports.nl/nieuws/artikel/2108808/roda-naar-rechter-afgekeurd-doelpunt,_blank,FOX Sports]. 

Eerder liet de KNVB al weten achter de gemaakte keuze van videoscheidsrechter Jochem Kamphuis, overgenomen door arbiter Denis Higler, te staan. Na overleg met de IFAB (The International Football Association Board) kwamen ze tot dezelfde conclusie. "De reactie van de IFAB is helder. De IFAB geeft aan dat een besluit van de scheidsrechter betreffende spelaangelegenheden bindend is", schrijft de KNVB op de eigen website.

Collard liet een paar dagen geleden al weten dat de financiële strop dusdanig groot is, dat Roda JC er alles aan gelegen is om alsnog in het gelijk te worden gesteld. Volgens de bestuurder zijn de misgelopen bedragen, minimaal zo'n half miljoen euro, te groot om er niet alles aan te doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen