Van der Gaag ziet NAC als concurrent, Vreven kiest zijn keeper

9 februari 2018, 16:48   Bijgewerkt: 9 februari 2018, 16:56

Excelsior pakte deze week een punt tegen Utrecht en maakte het PSV woensdagavond in de tweede helft heel erg lastig. Toch wil Mitchell van der Gaag de zeven dagen graag afsluiten met een overwinning op NAC Breda. De ploeg van Stijn Vreven wil op haar beurt juist de 6-1 overwinning op Heracles Almelo een goed vervolg geven in de Eredivisie.

"Iedereen weet wat er zondag op het spel staat. We spelen tegen een concurrent en dus kunnen we een goede stap maken", vertelt de trainer op de clubsite over de opponent die zes punten en vier plekken (11e - 15e) achterstaat in de Nederlandse competitie. "NAC Breda won woensdag met 6-1 van Heracles Almelo, dus we moeten er weer staan zondag."

Dat doen de Rotterdammers overigens wel wederom zonder Zakaria El Azzouzi, Alessandro Damen, Milan Massop, Desevio Payne en Jordy de Wijs. Wie mogelijk terugkeert in het elftal is aanvoerder Ryan Koolwijk. De middenvelder zat woensdag al bij de selectie, maar bleef toen op de bank. Dat kan tegen NAC Breda zomaar eens anders zijn. "Hij kan in principe weer spelen", bevestigde de trainer. Vraag is of hij vanaf de aftrap zal verschijnen op Kralingen.

{image[322895][right-half][]}Keeperskeuze

Ook bij NAC Breda is het de vraag wie er gaat spelen, maar dan met name in het doel: Mark Birighitti of Nigel Bertrams, die zijn schorsing heeft uitgezeten. "Mark heeft woensdag bewezen dat hij een degelijke wedstrijd kan spelen en Nigel heeft dat al gedaan voor zijn schorsing", legt trainer Vreven uit tegenover Omroep Brabant. "Ik maak de keuze naar eer en geweten en in mijn hoofd heb ik die al gemaakt. Ik ga die niet vertellen, want de tegenstander zal daar ook rekening mee houden."

Die tegenstander is Excelsior en moet volgens Vreven net als Heracles een prooi worden voor de ploeg uit Breda. Toch waakt hij na de monsterzege voor teveel optimisme bij zijn ploeg. "Niet alle spelers moeten denken dat ze heel goed speelden tegen Heracles. Een paar spelers waren heel goed, een paar spelers waren degelijk en een paar speelden onvoldoende. Maar dat werd gecompenseerd door de rest." ??

Naast de langdurig geblesseerden, Menno Koch, Olivier Rommens en Thomas Agyepong, mist Vreven alleen Arno Verschueren in Rotterdam. Hij wordt vermoedelijk vervangen door Fabian Sporkslede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen