Transferweekje: Bayern gaat verjongen, Roda en Seedorfs' Army

10 februari 2018, 11:45   Bijgewerkt: 9 februari 2018, 20:28

De transfermarkt nadert z'n einde dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende transferverhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[321450][right-half][]}Verjongingskuur Bayern München

Met Arjen Robben (34) en Franck Ribéry (34) heeft Bayern München twee aanvallers van gevorderde leeftijd en het moment om te verjongen is dichterbij dan ooit weten de Duitse media. Beide routiniers hebben een aflopend contract en dat lijkt het moment waarop Der Rekordmeister afscheid neemt van twee levende legendes. Met Leon Goretzka (23) is de eerste jonge versterking al gekomen, terwijl ook de naam van Julian Draxler (24) rondzingt in Bayern. Twee Duitse spelers, tien jaar jonger dan R&R. Wordt komende zomer het einde van dit tijdperk?

Een nieuwe trainer voor Chelsea

Hoewel Antonio Conte hardop heeft ontkent dat hij moet vertrekken bij Chelsea, weten de Engelse media zeker dat de Italiaan of na het seizoen of zelfs nog daarvoor zijn biezen moet pakken uit Londen. Ondanks het landskampioenschap van vorig jaar willen The Blues van hun coach af: volgens de Engelse media moet hij dan wel een bedrag van ruim dertig miljoen (!) meekrijgen. Voormalig FC Barcelona-trainer Luis Enrique is de gedoodverfde favoriet om de opvolger te worden, aldus de bookmakers.

{image[323089][left-half][]}Toch contractverlenging voor De Vrij

Stefan de Vrij gaat zijn contract bij SS Lazio vermoedelijk  toch verlengen. Sterker nog: de club claimt zelf een akkoord met de verdediger, maar is er met het management nog niet uitgekomen. Igli Tare, de sportief directeur van Lazio, kondigde al snel witte rook aan, maar die moet er al heel lang komen. Juventus leek in de markt om hem deze zomer in te lijven en dat plan kan nog altijd worden uitgevoerd. Volgens de Italiaanse media krijgt hij namelijk een lage afkoopsom in zijn nieuwe verbintenis, waardoor hij alsnog makkelijk naar de Oude Dame kan.

Younes

Over de verjongingskuur van Bayern München gesproken: (ook) Younes werd deze week gelinkt aan de Duitse grootmacht. Dat is gek, want in Napoli zijn ze er zeker van dat de buitenspeler naar Italië komt deze zomer, waar een 5,5-jarig ondertekend contract van hem ligt. Ondanks alle ontwikkelingen in München is Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis zeker niet coulant voor zijn nieuwe aanwinst: hij mag onder geen beding naar Duitsland. Zoals vorige week beloofd: deze soap is nog lang niet afgerond.

{image[316628][right-half][Aleksei Korotaev]}Roda JC

De club uit Kerkrade is officieel nog niet eens volledig aan één eigenaar verkocht, en de volgende geïnteresseerde staat alweer op de stoep. Aleksei Korotaev, eindelijk uit de gevangenis in Dubai, leek de nieuwe grote man te worden in Kerkrade, maar doordat zijn proces een enorme vertraging opliep, kijkt Frits Schrouff verder. De naam van Salar Azimi kwam deze week uit het niets langs. Zeker is in elk geval dat Schrouff niet lang met de door hem geredde club meer in handen wil zetten. Welke transfer gaat Roda JC maken?

Seedorfs' army

Clarence Seedorf was pas enkele dagen onderweg bij Deportivo La Coruña toen hij al meteen zijn eerste aanwinst kon begroeten op de training. Sulley Muntari traint sindskort mee en mag aan de nieuwbakken trainer laten zien dat hij van toegevoegde waarde kan zijn in de strijd tegen degradatie. Het kan zomaar eens het eerste nieuwe gezicht worden van Seedorfs' Army, een nieuwe ploeg waar hij aan moet gaan bouwen. Al is handhaving natuurlijk altijd nog de eerste zorg van de Nederlander. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen