Fraser hard over falende Castaignos: "Dit is topsport"

9 februari 2018, 15:59

Door de absentie van Tim Matavz ligt er ineens veel druk op Luc Castaignos, maar de spits van Vitesse kan de verwachtingen nog niet echt waarmaken. Henk Fraser gaf hem donderdag de kans tegen ADO Den Haag (1-0), maar dat liep niet goed af. Het geduld van de trainer begint op te raken in aanloop naar het thuisduel met Feyenoord.

"Ja, het is een jongen die heel graag wil. Maar dat wil ik ook", steekt hij van wal tegen Omroep Gelderland. "Van mijn worden prestaties verwacht, van hem goals. Dit is wel topsport en ik blijf niet pamperen." Castaignos miste tegen ADO een enorme kans. "Met alle respect voor Luc, maar dit soort ballen moeten op doel. Daar mag je ook kritisch op zijn. Net als op mijn verdedigers hoe de tegengoal valt. Dus daar heb ik ze ook op aangesproken. En ik ben echt geen boeman, want als het goed is zeg ik het ze ook."

Fraser heeft gesproken met Castaignos, erkende hij. "Wat ik Castaignos nog meer gezegd heb? Dat hij niet zo veel moet nadenken. Niet denken aan wat ik verwacht, of de mensen om hem heen. Gewoon doen, je weet wat je kwaliteiten zijn. Nogmaals, het is een goede vent. Hij vindt dat zelf ook."

Feyenoord

Het duel met Feyenoord is volgens Fraser 'een duel van levensbelang dat mijn spelers zal inspireren'. Daarnaast is de coach van Vitesse lovend over Robin van Persie. Hij kent de spits nog van zijn team in de jeugd van Feyenoord. "Die heeft hij natuurlijk doorlopen en ik was toen jeugdtrainer daar. We zijn elkaar dus vaak tegengekomen. Zonder mensen te willen irriteren, maar we missen wel dit soort echte vedettes. Pure kwaliteit. Ik hoop dat hij zondag nog niet heel erg fit is, want zo'n goal als gisteren... Dat zijn wel zaken die je heel erg pijn kunnen doen."

Lees ookVan Bronckhorst: "Wedstrijd bepaalt wanneer Van Persie invalt"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen