Idrissi is terug bij 'best voetballende ploeg van Nederland'

9 februari 2018, 14:32

AZ en VVV-Venlo kijken met verschillende gevoelens terug op de midweekse speelronde. AZ won overtuigend met 0-4 bij FC Twente, terwijl VVV bij Willem II met 3-0 onderuit ging. Komende zaterdag (20.45 uur) treffen beide teams elkaar in de Eredivisie.

Bij AZ is Oussama Idrissi na een absentie van twee wedstrijden weer in staat om te spelen. "Oussama zit weer bij de wedstrijdselectie. Ik weet alleen nog niet of hij gaat starten. Wellicht hou ik hem achter de hand. En we weten dat Mats Seuntjens het tegen FC Twente heel goed heeft ingevuld als linksbuiten. Dat is het mooie van onze ploeg: we hebben in elke linie goede vervangers", zegt John van den Brom. De coach kan niet beschikken over de geblesseerde middenvelder Guus Til.

Van den Brom weet dat de tegenstander uit Venlo wisselvallig is. "VVV steeg afgelopen weekend boven zichzelf uit tegen Feyenoord, waar ze verdiend van wonnen. Het is heel raar om te zien dat ze een paar dagen later met 3-0 van Willem II verloren. Tegen ons verwacht ik een VVV dat inzakt en op counters loert. In balbezit kiezen ze met hun grote en fysieke jongens snel voor de lange bal. Tegen dat type spel moeten we niet te ver terugzakken."

Steijn looft AZ

De euforie van de winst op Feyenoord is snel weer verdwenen bij VVV, weet Steijn  "Daar hebben we gewoon een hele slechte beurt gemaakt en dat weten we. Alles is teruggekeken en besproken. Weet je, dat gebeurt iedereen wel eens, dus ook ons. Voor ons was dat de eerste keer in 22 wedstrijden. Dus moeten we zaterdag tegen AZ maar gewoon laten zien dat we als team hetzelfde kunnen opbrengen als in de 21 wedstrijden daarvóór."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen