Ajax kiest nu voor teammanager uit tenniswereld

9 februari 2018, 14:11

Ajax heeft een opvallende naam gepresenteerd als nieuwe teammanager. De Amsterdammers maken vrijdag bekend dat Jan Siemerink is aangetrokken als opvolger van Tjerk Smeets, die per 1 februari als technisch directeur werkt bij de Nederlandse honkbalbond (KBSB).

Siemerink was de afgelopen jaren directielid bij de Nederlandse tennisbond en werkte als captain van het Nederlandse Davis Cup Team. Tussen 1989 en 2002 was hij professioneel tennisser. De 47-jarige Siemerink is blij met zijn nieuwe uitdaging. "Dankzij mijn topsportachtergrond weet ik wat er van de spelers gevraagd wordt en wat ze nodig hebben om te kunnen presteren. De jaren na mijn tennisloopbaan heb ik, met name als captain van het Davis Cup-team, een nog beter beeld gekregen van de totale organisatie rondom een sportploeg."

Nu gaat hij dus aan de slag bij Ajax. "Na gesprekken met Edwin van der Sar en Marc Overmars werd ik steeds enthousiaster over de functie, dus ik ben blij dat ze voor mij gekozen hebben. Ik heb er enorm veel zin in en kijk er naar uit om gezamenlijk het eerste elftal zo goed mogelijk te faciliteren, zodat de ambities van Ajax bereikt kunnen worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen