Van Bronckhorst: "Wedstrijd bepaalt wanneer Van Persie invalt"

9 februari 2018, 14:15

Na zijn doelpunt tegen FC Groningen wordt de roep om Robin van Persie steeds luider. Maar een hele wedstrijd zit er nog niet voor hem in, zei Giovanni van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie. Feyenoord speelt zondag een uitwedstrijd tegen Vitesse.

"Robin heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Zijn klasse verdwijnt niet", citeert RTV Rijnmond Van Bronckhorst. "Het is nu zaak hem op te trainen zodat hij het langer volhoudt. Iedereen weet hoe ik over hem denk. Je weet wat hij teweeg kan brengen. Hij is heel belangrijk."

Een bepaald schema voor Van Persie ligt er niet. "Het ligt aan het verloop van de wedstrijd. Bij 2-0 gisteren was het een goed moment. Zijn max is nu langer dan een kwartier. Wij zijn duidelijk naar elkaar en dat blijft zo. Robin is blij als hij een kwartier krijgt en dat straalt hij ook uit. Er is geen ruis tussen Robin en mij, er is duidelijkheid. De wedstrijd bepaalt wanneer hij invalt. Dat weet hij."

Larsson

Van Bronckhorst vreest dat Sam Larsson een paar weken niet inzetbaar is. Hij viel tegen Groningen uit met een hamstringblessure. "Larsson is vandaag thuisgebleven. Ziet er niet goed uit. Mijn gevoel bij Bilal (Basaçikoglu, red.) is goed. Hij is goed ingevallen."

Lees meer: Van Persie geniet van goal: "Van zulke dingen droom je"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen