Doelpunt Van Persie hoogtepunt bij franjeloze Feyenoord-zege

8 februari 2018, 22:39

Feyenoord heeft donderdagavond de vierde plek in de Eredivisie heroverd. De Rotterdammers wonnen na een draak van een eerste helft en een betere tweede met 3-0 van FC Groningen, dat geen moment de indruk wekte in een resultaat te geloven. Jens Toornstra en Jeremiah St. Juste wezen Feyenoord na rust de weg, waarna Robin van Persie de hoofdrol kon opeisen. De routinier viel een kwartier voor tijd in en zorgde met zijn eerste balcontact voor de schitterende 3-0 én zijn eerste Feyenoord-treffer sinds zijn rentree in De Kuip.

Giovanni van Bronckhorst gaf Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps de voorkeur boven Renato Tapia en Tyrell Malacia.  Bij de gasten uit het Noorden maakte Deyovaisio Zeefuik zijn basisdebuut. De Groningers beperkten zich in De Kuip vooral tot verdedigen, maar kregen wel de beste kans van de eerste helft. Yoëll van Nieff zag al vroeg een prima vrije trap echter op de land terechtkomen.

Feyenoord speelde in een veel te laag tempo om de gasten in de problemen te brengen. De regerend landskampioen zag bovendien smaakmaker Sam Larsson uitvallen met een hamstringblessure. Pas op slag van rust kreeg Feyenoord de eerste scoringskans, maar Toornstra schoot via de vingertoppen van doelman Sergio Padt over.

Na de rust besloot Feyenoord uit een ander vaatje te tappen en het tempo omhoog te schroeven. Het leverde vrijwel direct resultaat op: invaller Bilal Basacikoglu passeerde Zeefuik en leverde een prima voorzet af op Toornstra, die de bal tegendraads binnen volleerde: 1-0.

De storm van Feyenoord ging snel liggen, maar St. Juste kon er geen genoeg van krijgen. De rechtsback denderde twintig minuten voor tijd weer eens naar voren, pikte een steekpass van Steven Berghuis op en schoof de bal voorbij Padt: 2-0. Een paar minuten later was het tijd voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd: Van Persie speelde zichzelf met zijn eerste balcontact vrij en krulde vervolgens vanuit de draai op weergaloze wijze de 3-0 binnen.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Brad Jones 6.5; Jeremiah St. Juste 7, Sven van Beek 6.5, Jan-Arie van der Heijden 6.5, Ridgeciano Haps 5.5; Karim El Ahmadi 4.5, Jens Toornstra 6.5 (77. Robin van Persie -), Tonny Vilhena 4.5; Steven Berghuis 5.5, Nicolai Jørgensen 6, Sam Larsson 6.5 (24. Bilal Basacikoglu 6.5)

FC Groningen: Sergio Padt 7; Deyovaisio Zeefuik 7, Kasper Larsen 5.5 (83. Lars Kramer -), Mike Te Wierik 6, Django Warmerdam 6; Uriel Antuna 4.5 (64. Lars Veldwijk 4.5), Tom van de Looi 6, Jesper Drost 5, Yoëll van Nieff 6 (83. Juninho Bacuna -), Ritsu Doan 5; Tom van Weert 4.5

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen