Spoorboekje: loting van Youth League, Juventus in actie

9 februari 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat voor nieuws ons staat te wachten, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 9 februari.

Nieuws

Loting Youth League

Feyenoord 019 is het enige Nederlandse team nog nog wél in Europees verband actief. Voor de jeugdploeg van de Rotterdammers wacht zomaar een hele mooie loting: FC Barcelona, Basel, Bayern München, Chelsea, Liverpool, Manchester City, FC Porto, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, Inter, Manchester United, AS Monaco, Paris Saint-Germain, Real Madrid en RB Salzburg gaan met Feyenoord de koker in. Wat komt eruit?

Specials

{image[324017][right-half][]}ErediVisie

Ook na een midweekse speelronde in de Eredivisie maakt FCUpdate.nl een overzicht van de opvallende dingen die er gebeurde op de velden. De zegereeks van PSV, carnaval in Brabant, twee doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar. Er gebeurde genoeg deze week en daar gaan we tijdens onze vaste rubriek de ErediVisie uiteraard weer uitgebreid op in. 

Wedstrijden

PEC Zwolle - Heerenveen

Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de strijd om de play-offs in de Eredivisie Vrouwen in volle gang. Over drie duels gaan de bovenste vijf ploegen in de play-offs om het kampioensschap spelen, terwijl de onderste vier ploegen een eigen competitie afwerken. In de middenmoot spelen Achilles '29, VV Alkmaar, ADO Den Haag, Heerenveen en PEC Zwolle om de laatste twee tickets. Het is ongemeen spannend en dus staat er voor zowel PEC Zwolle als Heerenveen veel op het spel. 

Bekijk alle wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen

{image[320920][right-half][]}Fiorentina - Juventus

Wie wordt het volgende slachtoffer van de Oude Dame? Juventus verkeert momenteel in bloedvorm. In de laatste zes officiële duels kreeg de ploeg van Massimiliano Allegri geen enkel doelpunt tegen en maakte het er twaalf. Desondanks staan ze niet eens bovenaan in de Serie A, al kunnen ze in Florence wel de koppositie weer overnemen van Napoli. Wordt het weer een voetbalshow?

RB Leipzig - FC Augsburg

Hoewel Jeffrey Gouweleeuw er vermoedelijk nog niet bij kan zijn tegen RB Leipzig, kan zijn ploeg zich voegen in de grote subtop achter Bayern München. Als Augsburg vanavond (vrijdag) wint, nestelt het zich op gelijke hoogte met Borussia Dortmund en Schalke 04 en komt het op gelijke hoogte met Leipzig, de runner-up van de Bundesliga. Wat dat betreft waren de uitspraken van de Nederlandse verdediger zo onterecht nog niet. 

Voetbal op tv

19.50 uur: Telstar - Jong Ajax, FOX Sports 3

20.25 uur: RB Leipzig - FC Augsburg, FOX Sports 2

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7

22.00 uur: Voetbal op Vrijdag Overzicht, FOX Sports 1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen