Olsen kondigt pensioen aan: "Ik wil geen trainer meer zijn"

8 februari 2018, 11:02   Bijgewerkt: 8 februari 2018, 11:18

Morten Olsen zet een punt achter zijn trainersloopbaan. De voormalig coach van Ajax en oud-bondscoach van Denemarken zegt niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij wil op 68-jarige leeftijd van zijn pensioen gaan genieten.

Olsen kondigt in een interview met Bild aan te stoppen.  "Ik ben 68, ik wil geen trainer meer zijn. Na meer dan veertig jaar in de voetbalwereld is het nu tijd voor andere dingen", legt hij uit. Olsen sloot zijn spelersloopbaan af bij 1. FC Köln in Duitsland. Daarna ging hij als trainer aan de slag bij het Deense Bröndby. In de zomer van 1997 vertrok hij vervolgens naar Ajax. In zijn eerste seizoen in Amsterdam won hij direct de dubbel, maar dat kon niet voorkomen dat hij in december 1998 op straat werd gezet.

In 2000 ging Olsen vervolgens aan de slag als bondscoach van Denemarken. Die functie bekleedde hij vijftien jaar lang. Onder zijn leiding kwalificeerde Denemarken zich voor de WK's van 2002 en 2010 en de EK's van 2004 en 2012. Na het mislopen van het EK in 2016 kondigde Olsen zijn vertrek bij het nationale elftal aan.

Twee jaar later maakt Olsen bekend definitief te gaan stoppen als trainer. "Ik ben jarenlang vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week met voetbal bezig geweest. Dat is nu voorbij, ik ga met pensioen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen