Heerenveen biedt Hansson wederom een kijkje in de keuken

8 februari 2018, 11:07

Voormalig Heerenveen-verdediger Petter Hansson was afgelopen week voor even terug in Friesland. Als hoofd jeugdopleidingen van het Zweedse IK Sirius kreeg hij een kijkje in de Friese keuken van het opleiden. Dat was overigens niet voor het eerst.

"Vijf jaar geleden ben ik hier met wat jeugdtrainers geweest om te kijken wat de mogelijkheden waren", vertelt Hansson tegenover de Leeuwarder Courant. "Heerenveen heeft nog steeds een goede jeugdopleiding, vind ik. Daar kunnen wij van leren." En dus liep hij samen met wat jeugdtrainers, inmiddels voor de vierde maal, mee in Heerenveen.

Zijn club Sirius stroomde de laatste jaren, mede door een flink aantal doorgebroken jeugdspelers, op naar de hoogste divisie in Zweden. "Het belangrijkste voor de club is dat het eerste zich ook dit jaar handhaaft op het hoogste niveau. Aan mij en de jeugdtrainers de taak om voor doorstroming van de jeugd te zorgen. Dat is moeilijker nu ze op het hoogste niveau spelen."

Desondanks heeft Hansson het uitstekend naar zijn zin in Zweden. Hoewel hij op advies van Erik Edman een trainerscursus volgde, heeft hij nog geen ambities om ergens eindverantwoordelijke te zijn. "Ik wil dat steeds meer jonge spelers goede trainingen krijgen. Bovendien vind ik het fijn om in de weekeinden niet alleen maar met voetbal bezig te zijn. Ook omdat mijn kinderen nog best jong zijn, tien en dertien jaar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen