Veltman looft debutant Kristensen: "Was lekker bezig"

8 februari 2018, 10:30   Bijgewerkt: 8 februari 2018, 10:47

Door de schorsing van Matthijs de Ligt speelde Joël Veltman tegen Roda JC (2-4 zege) weer eens centraal in de verdediging. Dat betekende dat aanwinst Rasmus Kristensen op de rechtsbackpositie stond en mocht debuteren bij Ajax.

Kristensen kende een goed debuut in Kerkrade, zo zag ook Veltman. "Je ziet dat hij aanvallend is ingesteld. Hij had ook nog een assist achter zijn naam kunnen hebben als de spitsen wat scherper waren geweest. Hij is fysiek sterk en was in duels en opkomend lekker bezig", zegt de aanvoerder van Ajax tegen FOX Sports. Wel hoopt Veltman zondag zelf weer op de rechtsbackpositie te staan. "Rasmus heeft het goed gedaan en het is nu aan de trainer om mij daar eventueel weer neer te zetten."

Voor Veltman was het weer even wennen om in het centrum te spelen. "Ik heb er dit seizoen twee keer gespeeld, maar ik sta al anderhalf jaar rechtsback dus het was wel even schakelen." De vroege treffer van Roda viel na een miscommunicatie tussen Veltman en doelman André Onana. "Hij zei 'los', maar ik hoorde hem niet", legt de verdediger uit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen