Van de Looi: "Weten nu dat we dit elke week moeten brengen"

8 februari 2018, 08:11   Bijgewerkt: 8 februari 2018, 08:29

Willem II boekte woensdagavond een vrij eenvoudige 3-0 overwinning op VVV-Venlo. Erwin van de Looi was na enkele moeilijke weken in Tilburg uiteraard zeer tevreden. De trainer zag dat het gesprek met zijn spelersgroep van eerder deze week vruchten afworp.

Van de Looi stelde in gesprek met FOX Sports dat Willem II vanaf de eerste minuut voor de overwinning heeft gespeeld. Na een aantal mindere wedstrijden werden er intern harde woorden gesproken. "We hebben het vooral over mentale weerbaarheid gehad. Hopelijk was deze overwinning geen incident en weten we nu dat je dit iedere week moet brengen. Het was ook wel geluk dat we vlak voor rust op voorsprong kwamen, want volgens mij hebben we daarvoor niet één kans gehad", aldus de trainer.

Na rust ging Willem II nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. "Veel ploegen gaan dan de 1-0 voorsprong verdedigen, maar dat moeten wij juist niet doen. We moeten vooruit spelen en druk blijven zetten", benadrukt Van de Looi, die Eyong Enoh als invaller liet debuteren. "Hij moest eigenlijk op het middenveld spelen, maar hij was enthousiast en ging in de spits staan. Maar we hebben die jongen natuurlijk niet voor niets gehaald en willen hem snel optrainen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen