Gisteren gemist: PSV en Ajax winnen, Vormer wint prijs

7 februari 2018, 00:30   Bijgewerkt: 7 februari 2018, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 7 februari.

PSV met kleine marge langs Excelsior en naar record

In strijd om de titel heeft PSV opnieuw geen fout gemaakt. In eigen huis tegen Excelsior kreeg het genoeg kansen op een ruime zege, maar bleef het uiteindelijk bij een minimale marge. Hirving Lozano tekende voor de enige goal van de avond: 1-0. Voor PSV was dit de 22ste thuiszege op rij in de Eredivisie, een nieuw clubrecord.

AZ boekt comfortabele zege op tien man FC Twente

AZ heeft woensdagavond een 0-4 zege geboekt op FC Twente. De Alkmaarders kwamen al vroeg op voorsprong via een benutte penalty van Alireza Jahanbakhsh. Nadat Cristian Cuevas een tweede gele kaart opliep namens FC Twente, liep AZ eenvoudig verder uit in de slotfase. Wout Weghorst en opnieuw Jahanbakhsh verzorgden de overige goals. Het verlies in eigen huis betekent een volgende zeperd voor de ploeg van trainer Gertjan Verbeek in de Twentse strijd tegen degradatie.

NAC maakt gehakt van Heracles in heerlijke wedstrijd

Het 'Avondje NAC' is al jaren een begrip in voetbalminnend Nederland, en ook vandaag (woensdag) stelde een avondwedstrijd van NAC Breda niet teleur. Met dank aan de uitblinkende Manchester City-huurlingen Angelino, Thierry Ambrose en Manu Garcia legde NAC een sterke pot voetbal op de mat. Heracles Almelo deed lang leuk mee, maar defensief gestuntel en een rode kaart deden de bezoekers de das om. Op het eind liep de score enigszins geflatteerd zelfs op naar 6-1.

Ajax overtuigt niet, maar wint wel na achterstand bij Roda

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft Ajax met 2-4 weten te winnen bij Roda JC in Kerkrade. De ploeg van Erik ten Hag kwam heel vroeg op achterstand, maar al voor rust was de schade gerepareerd. Twee goals van Klaas-Jan Huntelaar in de tweede helft zorgden ervoor dat de overwinning van de Amsterdammers niet meer in gevaar kwam. Amin Younes viel vlak voor tijd nog in bij Ajax, de buitenspeler besloot in de winterse transferperiode op het laatste moment bij Ajax te blijven.

Buitenland: Sevilla naar bekerfinale, Porto klopt Sporting

Sevilla FC is de eerste finalist in de Copa del Rey. De formatie uit Andalusië stelde haar plek in de eindstrijd veilig, door de return tegen CD Leganes in de halve finale woensdag in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met 2-0 te winnen.

Topfavoriet Vormer wint de Belgische Gouden Schoen

Een zeer mooie eer voor Ruud Vormer. De middenvelder van Club Brugge is woensdag tijdens het Belgische voetbalgala verkozen tot de beste speler van het jaar 2017. De aanvoerder van de huidige koploper van de Pro League was al de grote favoriet voor de prijs en heeft inderdaad aan het langste eind getrokken.

Lees hier een uitgebreid verhaal over de prestaties van Vormer bij Brugge

Belangrijke uitslagen:

PSV - Excelsior 1-0 

FC Utrecht - Sparta 1-0 

FC Twente - AZ 0-4 

Roda JC - Ajax 2-4 

NAC Breda - Heracles Almelo 6-1 

Willem II - VVV-Venlo 3-0 

Sevilla - Leganes 2-0

FC Porto - Sporting Portugal 1-0 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen