Ajax overtuigt niet, maar wint wel na achterstand bij Roda

7 februari 2018, 22:45

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft Ajax met 2-4 weten te winnen bij Roda JC in Kerkrade. De ploeg van Erik ten Hag kwam heel vroeg op achterstand, maar al voor rust was de schade gerepareerd. Twee goals van Klaas-Jan Huntelaar in de tweede helft zorgden ervoor dat de overwinning van de Amsterdammers niet meer in gevaar kwam. Amin Younes viel vlak voor tijd nog in bij Ajax, de buitenspeler besloot in de winterse transferperiode op het laatste moment bij Ajax te blijven.

Afgelopen weekend kreeg Ajax een andere degradatiekandidaat op bezoek, NAC. Daar werd in de eerste helft van het seizoen nog 0-8 van gewonnen, maar thuis in Amsterdam ging het moeizaam. Uiteindelijk werd het 3-1, Ajax stond wel na vijf minuten spelen al op een 0-1 achterstand. Dat wilde het graag voorkomen bij Roda, wetende dat de Limburgers zich dan graag zouden ingraven op eigen helft.

Het was niet de enige kans die Ajax weggaf, toen het al 1-2 stond kreeg William Ndenge een uitgelezen kans om er vlak voor rust 2-2 van te maken. Hij haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Onana stond dit keer wel zijn mannetje en redde katachtig. Zo hield hij de voorsprong in stand van het dominante Ajax, dat via Lasse Schöne had verzuimd om op 1-3 te komen. De Deen richtte op de bovenhoek, maar net als Onana had Hidde Jurjus een prima reflex in huis.

Roda zette in de rust blijkbaar iets om, want het ging in de tweede helft verder achteruit spelen. De ruimtes werden kleiner en Ajax was niet bij machte om er doorheen te komen. Dat lukte in de eerste helft nog wel, toen Roda meer drang naar voren had. Nu wachtte het op fouten van Ajax. De Amsterdammers maakten echter geen fouten en liepen zelfs uit naar 1-3. Een heerlijke steekpass van Van de Beek was op maat voor de doorgelopen Klaas-Jan Huntelaar. Koelbloedig rondde de spits af door met een bekeken schuiver Jurjus te passeren.

Opstellingen en beoordelingen:

Roda JC: Hidde Jurjus 6, Henk Dijkhuizen 5,5, Patrick Banggaard 4,5, Adil Auassar 4,5, Jannes Vansteenkiste 5,5, William Ndenge 6,5 (74. Jorn Vancamp -), Simon Gustafson 6, Mohamed El Makrini 5, Mikhail Rosheuvel 5,5, Donis Avdijaj 5,5 (24. Livio Milts ) Maecky Ngombo 6.

Ajax: André Onana 5,5, Rasmus Kristensen 6, Joël Veltman 6, Frenkie de Jong 5, Nicolas Tagliafico 6,5, Donny van de Beek 7, Lasse Schøne 5, Hakim Ziyech 6,5 (78. Siem de Jong -), David Neres 5 (87. Nouissar Mazraoui -), Klaas-Jan Huntelaar 6,5, Justin Kluivert 5 (84. Amin Younes -).

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen