PSV grootste titelkandidaat: constant, ervaring en rust

8 februari 2018, 07:37

PSV verbrak woensdag tegen Excelsior een stokoud clubrecord. De ploeg van Phillip Cocu boekte voor de 22ste keer op rij een Eredivisie-zege in eigen huis. Het was weer zo'n typische PSV-overwinning, die de Eindhovenaren ondertussen steeds dichterbij de landstitel brengt. Ook al blijft het spel weinig indrukwekkend, er zijn meerdere zaken aan te wijzen waarom PSV straks op de platte kar door Eindhoven gaat.

{image[323896][right-half][]}Constant

Het clubrecord van 22 thuisoverwinningen op rij onderstreept het constante PSV. De koploper laat zelden punten liggen. Waar concurrent Ajax morst tegen ploegen als Heracles Almelo, ADO Den Haag en FC Utrecht raapt PSV de punten op. Ook tegen Excelsior. De Kralingers roken woensdag in de slotfase bloed, maar PSV kwam nooit écht in de problemen. PSV blijft thuis onverslaanbaar.

Ervaring

De meeste spelers uit de selectie van PSV weten hoe het is om de landstitel te vieren. Bij Ajax maakten Lasse Schöne, Siem de Jong en Joël Veltman in 2014 van dichtbij mee hoe het is om kampioen te worden. Een klein groepje, terwijl dat bij PSV compleet anders is. Die ervaring kan PSV in de laatste twaalf wedstrijden helpen als de druk er met de week steeds iets meer op komt te staan.

{image[323642][right-half][]}Geluk?

Vrouwe Fortuna is PSV in de slotfase al drie keer gunstig gezind geweest. Tegen FC Twente, PEC Zwolle en Heracles Almelo viel het kwartje de juiste kant op voor Cocu en de zijnen. Enerzijds kun je stellen dat dit geluk is, anderzijds gaat PSV in zulke situaties tot de laatste minuut door. Geluk of doorzettingsvermogen, het leverde de Eindhovenaren in ieder geval al negen punten op.

Rust

Vanuit de buitenwacht klinkt veel kritiek op het spel van PSV. Maar Phillip Cocu en zijn complete selectie houden de rijen gesloten. Er valt zelden een wanklank te horen vanuit de Lichtstad. Natuurlijk klinkt er wel eens een fluitconcert. Ook woensdag tegen Excelsior. Maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout was iedereen met een PSV-hart weer blij met de drie punten. Geen fluitconcerten voor het matte spel, maar een applaus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen