NAC maakt gehakt van Heracles in heerlijke wedstrijd

7 februari 2018, 22:45

Het 'Avondje NAC' is al jaren een begrip in voetbalminnend Nederland, en ook vandaag (woensdag) stelde een avondwedstrijd van NAC Breda niet teleur. Met dank aan de uitblinkende Manchester City-huurlingen Angelino, Thierry Ambrose en Manu Garcia legde NAC een sterke pot voetbal op de mat. Heracles Almelo deed lang leuk mee, maar defensief gestuntel en een rode kaart deden de bezoekers de das om. Op het eind liep de score enigszins geflatteerd zelfs op naar 6-1.

De wedstrijd ging gelijk furieus van start: in hoog tempo vloog het spel vanaf de eerste seconden op en neer. Beide ploegen dachten meer aan aanvallen dan verdedigen, en dit kwam de amusementswaarde ten goede. Een zeer zwarte pagina in het draaiboek van deze wedstrijd kwam helaas ook snel: Jeff Hardeveld, die al een behoorlijke blessurehistorie heeft, klapte in de tiende minuut door zijn knie. Terwijl er dikke tranen over zijn wangen rolden werd de linksback van het veld gedragen.

Na rust gingen de ploegen door met waar ze gebleven waren: het vermaken van het publiek. Heracles kwam via Kuwas gevaarlijk door, maar omdat de linkspoot te laat afspeelde leverde dit geen doelpunt op. Vijf minuten na rust kwam er wél een doelpunt: Garcia pikte de bal op en slalomde zich op fenomenale wijze langs meerdere tegenstanders, alvorens hij de bal achter Heracles-doelman Bram Castro tikte. Met de 3-1 op zak kopte Ambrose nog op de paal, terwijl Peterson oog in oog met Birighitti vertikte de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten.

Met tien man kon Heracles het tempo niet langer aan. Te Vrede stond in de slotfase vogelvrij en tikte de 4-1 binnen. Hierna bekroonde Mounir El Allouchi zijn dito wedstrijd met een doelpunt, en het werd nog 6-1 ook via invaller Umar Sadiq. Het was voor lange tijd een open en spannende wedstrijd, maar uiteindelijk kreeg Heracles dus een flinke oorwassing.

De opstellingen en beoordelingen*:

NAC Breda: Mark Birighitti 6.5; Arno Verschueren 5 (70. Fabian Sporkslede 6), Karol Mets 6, Pablo Mari 6.5, Angelino 8.5; Rai Vloet 7, Manu Garcia 7.5, Gianluca Nijholt 5 (46. Lucas Schoofs 6.5), Mounir El Allouchi 7.5; Mitchell Te Vrede 6.5 (79. Umar Sadiq -), Thierry Ambrose 8.

Heracles Almelo: Bram Castro 4; Tim Breukers 3.5, Robin Pröpper 4.5, Dario van den Buijs 5.5 (45. Stijn Wuytens 5), Jeff Hardeveld - (10. Roland Baas 5.5); Reuven Niemeijer 4, Sebastian Jakubiak 4.5, Jamiro Monteiro 5; Kristoffer Peterson 4.5 (67. Paul Gladon 5), Vincent Vermeij 5, Brandley Kuwas 4.5.

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen