Verbeek verliest weer: "Veldspel is iedere week beter"

7 februari 2018, 22:09

Voor Gertjan Verbeek en FC Twente werd het woensdag een vervelende avond. De ploeg uit Enschede verloor met 0-4 van AZ en blijft daardoor onderin de Eredivisie bungelen. Toch ziet Verbeek nog voldoende perfectief.

"Ik vond dat we vanavond veelbelovend begonnen", reageert de coach op de clubwebsite. "Maar dat werd na tien minuten tenietgedaan", doelt hij op de rake strafschop van Alireza Jahanbakhsh na tien minuten. "We hadden het voorafgaand aan de wedstrijd nog gehad over de lopende mensen bij AZ, maar dan anticiperen we toch niet goed. Dan is er nog niet veel aan de hand, want we hadden nog tachtig minuten om er wat aan te doen. En dat hebben we ook geprobeerd."

In de tweede helft kreeg Twente kansen op de gelijkmaker. "En dan hoop je dat AZ de voorsprong gaat verdedigen, waardoor wij sterker kunnen worden, ook met het publiek erachter", baalt Verbeek, die met Twente door drie late goals alsnog ruim verloor. Toch blijft hij optimistisch. "Het veldspel is iedere week wat beter en verdedigend stond het vanavond goed. We hebben weinig weggegeven tegen een ploeg als AZ."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen