Advocaat: "Als je dergelijke kansen krijgt, moet je scoren"

7 februari 2018, 21:22

Dick Advocaat baalt ervan dat Sparta haar kansen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht niet heeft benut. De Rotterdammers kregen in Stadion Galgenwaard meerdere mogelijkheden om te scoren, maar faalden in de afwerking. In de slotfase toonde Utrecht zich wel trefzeker (1-0).

"Ik kan het elftal niet zoveel verwijten. Organisatorisch stond het goed", aldus Advocaat bij de NOS. "We wisten dat FC Utrecht meer balbezit zou hebben, maar we wisten ook dat we kansen zouden krijgen als we goed vanuit de organisatie zouden spelen. Dat gebeurde ook. Als je drie of vier van dergelijke kansen krijgt, dan moet je een goal maken. Maar we scoren niet en dan maken zij hem in de slotfase wel."

Sparta was vooral sterk in het begin van de tweede helft. "In het eerste kwartier na rust domineerden wij. We weten dat FC Utrecht met heel veel strijd speelt, maar daar gingen we goed mee om", constateerde Advocaat. "Als je dan ook nog kansen krijgt tegen zo'n ploeg, dan moet je die maken. Maar ik kan geen verwijten maken, want ze hebben alles gegeven. Alleen had FC Utrecht net iets meer geluk dan wij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen