Advocaat's plan werkt niet: Sparta verliest bij FC Utrecht

7 februari 2018, 20:22   Bijgewerkt: 7 februari 2018, 20:39

Het was eerder lachwekkend dan oogstrelend wat Sparta liet zien, en uiteindelijk leverde het niks op. Met een uiterst defensieve instelling probeerde de hekkensluiter van de Eredivisie een 0-0 over de streep te trekken, maar dit liep vlak voor tijd in de soep. Jean-Paul de Jong won dankzij invaller Lukas Görtler zijn eerste wedstrijd als Utrecht-hoofdcoach: 1-0.

Op papier is een opstelling met vijf verdedigers erg verdedigend, en op het veld kwam dit ook tot uiting. Utrecht, waar de Belgische spits Cyriel Dessers weer eens in de basis begon, had het overgrote deel van de eerste helft de bal in haar bezit. Het lukte de thuisclub echter niet om dit balbezit om te zetten tot grote kansen, mede doordat de verdediging van Sparta helemaal dichtgetimmerd was. Behoudens een scrimmage in het begin en een mooie vrije trap van Zakaria Labyad waren er dus bijzonder weinig hoogtepunten te noteren in de eerste helft. Logischerwijs gingen de ploegen met een 0-0 tussenstand aan de thee.

Utrecht greep het initiatief terug en begon aan een waar slotoffensief; het pompte veel ballen het zestienmetergebied van Sparta in. Lange tijd leverde dit niks op, maar Utrecht zou uiteindelijk toch de overwinning grijpen. In de 86ste minuut vond smaakmaker Labyad invaller Görtler, die de 1-0 tegen de touwen schoot. Dit brak Sparta's spirit, en de Rotterdammers wisten zich in de resterende minuten niet terug te knokken.

De opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: David Jensen 7; Sean Klaiber 6, Ramon Leeuwin 6, Willem Janssen 5.5, Mark van der Maarel 5 (64. Urby Emanuelson 5.5); Rico Strieder 6, Mateusz Klich 6.5 (74. Sander van de Streek -), Yassine Ayoub 5.5; Zakaria Labyad 7; Cyriel Dessers 4.5, Gyrano Kerk 5 (83. Lukas Görtler -).

Sparta: Jannik Huth 6; Frederik Holst 6, Bart Vriends 6 (88. Ragnar Ache -), Sander Fischer 5.5, Julian Chabot 6.5, Miquel Nelom 6; Kenneth Dougall 5.5, Ryan Sanusi 5, Deroy Duarte 6; Fred Friday 5.5, Soufyan Ahannach 5 (71. Robert Mühren -). 

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.  [photo,111823,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen