Omstreden Evra keert bij West Ham terug in Premier League

7 februari 2018, 16:19

Patrice Evra heeft in Engeland een nieuwe werkgever gevonden. De veelbesproken linksachter gaat aan de slag bij West Ham United, dat hem een verbintenis tot het einde van het seizoen onder de neus heeft geschoven. De Fransman speelde in het verleden eerder al in Engeland, destijds droeg hij het shirt van Manchester United.

Evra (36) begon dit seizoen als speler van Olympique Marseille, maar daar raakte hij in november vorig jaar in opspraak. De linksback schopte voorafgaand aan het duel met Vitoria de Guimaraes in de Europa League een eigen fan voor het hoofd en kreeg direct rood. Marseille schorste hem aanvankelijk en besloot hem later zelfs te ontslaan. Daardoor heeft hij de overstap naar West Ham transfervrij kunnen maken.

Evra werkte bij Manchester United, waar hij jarenlang basisspeler was, al samen West Ham-trainer David Moyes. De Fransman is blij dat hij de kans krijgt om weer in de Premier League te mogen spelen. "Ik ben heel gelukkig met deze stap", reageert hij op de clubwebsite. "Ik ben West Ham dankbaar voor de kans die de club me heeft gegeven. De club heeft me warm ontvangen en daar ben ik iedereen zeer dankbaar voor. Ik heb vanochtend al met het team meegetraind en voelde me hier direct thuis."

De 81-voudig international speelde in het verleden voor AS Monaco, Man United en Juventus.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen