Spoorboekje: Barça treft Valencia, nasleep en vervolg Eredivisie

8 februari 2018, 07:00   Bijgewerkt: 7 februari 2018, 23:44

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat voor nieuws ons staat te wachten, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 8 februari.

Nieuws 

Reacties Eredivisie-duels

Het was woensdag met zes wedstrijden een drukte van belang in de Eredivisie. Maar liefst twaalf ploegen kwamen in actie, met belangen bovenin en onderin het klassement. In de loop van de ochtend zullen er meer reacties komen op de gespeelde wedstrijden. Hoe kijken de trainers en spelers terug op de duels? 

Specials

PSV op weg naar de titel? 

PSV verbrak woensdag tegen Excelsior een stokoud clubrecord. De ploeg van Phillip Cocu boekte voor de 22ste keer op rij een Eredivisie-zege in eigen huis. Het was weer zo'n typische PSV-overwinning, die de Eindhovenaren ondertussen steeds dichterbij de landstitel brengt. Ook al blijft het spel weinig indrukwekkend, er zijn meerdere zaken aan te wijzen waarom PSV straks op de platte kar door Eindhoven gaat.

Wedstrijden

{image[322370][right-half][]}Al Gharaffa - Al Duhail (14.30 uur) 

Sinds Wesley Sneijder in Qatar speelt doet zijn ploeg het alleraardigst - op één 4-0 nederlaag tegen nummer twee Al Sadd na toen Thamer Jarnal een rode kaart had gekregen. Maar wat kan de Nederlander met zijn formatie uitrichten tegen koploper Al Duhail - dat zonder hele grote Europese sterren speelt?   

Feyenoord - FC Groningen (20.45 uur) 

Kan de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zich oprichten na de pijnlijke nederlaag tegen VVV-Venlo? Dat doet het wel tegen een Groningen dat ook uit is op een goed resultaat, want de formatie van Ernest Faber won na de jaarwisseling nog niet. Daarmee verdwijnt het zo gewilde linkerrijtje verder uit zicht en naderen de onderste ploegen. 

Valencia - FC Barcelona (21.30 uur)

De laatste keer dat Barcelona in Mestalla speelde, werd een glaszuiver doelpunt van Lionel Messi afgekeurd. De superster van de Catalanen kreeg afgelopen weekend rust, om in de return van de halve finale van de Copa del Rey zijn ploeg naar de finale te kunnen schieten. De uitgangspositie (1-0) is goed, maar nog geen zekerheid dat Barça voor de zevende keer in de laatste acht jaar in de finale staat.

Voetbal op tv

18.30 uur: ADO Den Haag - Vitesse, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: NEC - Jong PSV, FOX Sports 3, live verslag van het Jupiler League-duel

20.45 uur: Feyenoord - FC Groningen, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

21.25 uur: Valencia - FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van het Copa del Rey-duel

22.45 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 2, samenvattingen van de Eredivisie-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen