Roda JC overweegt gang naar civiele rechter om bekerduel

7 februari 2018, 13:29

Roda JC overweegt om naar de civiele rechter te stappen als de KNVB niet ingaat op het protest dat de Limburgers hebben ingediend, nadat hun doelpunt in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Willem II werd afgekeurd. De club wil de laatste acht minuten van de desbetreffende wedstrijd overspelen. "Wij voelen ons bestolen."

Dat zijn de woorden van Roda-directeur Wim Collard tegenover 1Limburg. Ook stellen de Kerkradenaren een ultimatum: vandaag (woensdag) willen ze duidelijkheid hebben van de voetbalbond. Volgt dat niet of is het besluit niet naar tevredenheid van de Eredivisionist, volgt er mogelijk een gang naar de civiele rechter. Collard: "Wij verwachten vandaag een reactie van de voetbalbond. Mocht dat antwoord niet naar tevredenheid zijn van Roda JC, dan is de enige mogelijkheid nog om naar de civiele rechter te stappen."

Volgens de bestuurder zijn de misgelopen bedragen, minimaal zo'n half miljoen euro, te groot om er niet alles aan te doen. Roda JC ging eerder al in beroep bij de voetbalbond. De Limburgers beklagen zich onder meer over het feit dat de overtreding veel eerder werd gemaakt dan het doelpunt viel en Willem II tussentijds ook even balbezit had. Het een had volgens Roda in dit geval niet met het ander te maken. De KNVB liet al weten achter de beslissing te staan, maar heeft op het protest van de club nog niet officieel gereageerd. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen