Pröpper zag Van Ginkel bij Stoke en hoopt op debuut Locadia

7 februari 2018, 17:41

Davy Pröpper staat komend weekend met Brighton & Hove Albion een belangrijke wedstrijd te wachten in de Premier League. Op bezoek bij Stoke City kan de voormalig PSV'er met zijn ploeg afstand nemen van de onderste plekken in de Engelse competitie. "Deze wedstrijd kan het verschil maken", beseft de middenvelder.

Hoewel Pröpper voor het eerst op het veld van Britannia Stadium zal staan, weet hij wel hoe het is in het stadion van Stoke City. "Ik ben er een keer geweest om mijn vriend Marco van Ginkel te zien spelen, omdat hij voor Stoke speelde", vertelt hij op de clubsite. "Het is daar erg windering, maar ik weet dat we het aankunnen. Stoke heeft het weliswaar moeilijk, maar voor ons is het ook een belangrijke wedstrijd. Wij kunnen afstand nemen van de degradatiezone."

Dat moet Brighton nog altijd doen zonder Jürgen Locadia. Toch is de winterse aanwinst hard op weg om zijn debuut te maken, ziet Pröpper. "Hij is bijna klaar voor zijn entree. Hij wordt fit en is klaar om te spelen. Bij PSV maakte hij veel doelpunten. Dat zal hij hier ook kunnen doen zodra hij weet fit is."

Met Pröpper, hij miste nog geen duel, binnen de lijnen wil Brighton winnen om overeind te blijven in de strijd tegen degradatie. In zijn huidige rol heeft hij iets meer verdedigende taken dan in zijn tijd bij PSV. "Dat is geen probleem. Ik moet me kunnen aanpassen en herkennen wanneer je moet aanvallen en wanneer je de wedstrijd moet controleren." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen