Zuid-Afrika trekt discipline aan, Serero niet meer welkom

7 februari 2018, 11:22

Thulani Serero is niet meer welkom bij de nationale ploeg van Zuid-Afrika. Nadat hij eerder al in de clinch lag met bondscoach Stuart Baxter, heeft directeur Dennis Mumble laten weten dat de middenvelder niet meer op een oproep hoeft te rekenen. "Het is niet de eerste keer dat hij het team niet respecteert en hij wordt dan ook niet meer opgeroepen."

Tegenover Independant Online gaat de bestuurder in op de onrust rondom Serero en het feit dat de discipline ontbrak bij de nationale ploeg van Zuid-Afrika. "Het geldt niet alleen voor hem. Spelers die zich vaker misdragen, verdienen het niet om opgeroepen te worden. We hebben een lang gesprek gehad met Baxter en hij is niet tevreden met de discipline van sommige spelers. We gaan zulk gedrag daarom niet langer accepteren. Hoewel ik me niet met de selectiezaken bemoei, hebben we geen spelers nodig die onze coach coachen."

De 38-voudig international Serero wordt dus de dupe van het nieuwe beleid van Bafana Bafana. In 2014 was hij ook al in opspraak, toen hij wenste om niet in actie te komen tegen Botswana omdat met Ajax een wedstrijd tegen FC Barcelona op het programma stond. Die wilde hij niet missen en dus meldde hij zich af. Baxter is duidelijk klaar met die instelling van zijn spelersgroep.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen