NAC en Heracles op jacht naar eerste zege van dit jaar

7 februari 2018, 10:59   Bijgewerkt: 7 februari 2018, 11:20

Stijn Vreven wil na drie verloren wedstrijden in 2018 tegen Heracles Almelo de eerste overwinning van het jaar boeken. De oefenmeester heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg punten gaat pakken woendagavond in eigen huis. Ook John Stegeman wil met zijn ploeg voor het eerst sinds de jaarwisseling winnen.

"Heracles is voor ons net zo moeilijk als elke andere wedstrijd", begint Vreven tegenover Omroep Brabant met zijn vooruitblik. "We hebben de heenwedstrijd ook verloren. Het zal een moeilijke avond worden, maar we zullen toch ergens onze punten bijeen moeten sprokkelen. We moeten in elke thuiswedstrijd punten gaan halen."

Tegen PEC Zwolle (1-0 verlies) en VVV-Venlo (0-1 verlies) scoorde NAC niet, tegen Ajax (3-1) was er dan toch de eerste treffer van het kalenderjaar. Dat zal tegen Heracles, het duel waarin Bart Meijers en Nigel Betrams (beiden geschorst) en Menno Kocht, Thomas Agyepong en Olivier Rommens (blessures) ontbreken, beter moeten. "We zullen de trekker nu eens echt over moeten halen. Een keer één of twee goals maken zodat je wat makkelijker speelt en ook een foutmarge mag hebben. We moeten tegen Heracles wat meer stoot- en daadkracht hebben."

{image[318118][right-half][]}Handhaving

Dat alles moet zorgen dat NAC Breda in de Eredivisie blijft. Dat is ook waar Heracles-trainer Stegeman nog altijd mee bezig is, ondanks dat het linkerrijtje nog in zicht is. "We hebben in dit kalenderjaar al wel twee keer gelijk gespeeld, maar nog geen driepunter binnen gehaald. We moeten zorgen dat we weer gaan winnen", wist de coach op de clubsite. Dat moet hij wel doen zonder Wout Droste (hamstring), Lerin Duarte (kuitbeen), Bart van Hintum (teen) en Brahim Darri (disciplinair geschorst).

Tegen NAC Breda hoopt Stegeman in elk geval dat zijn ploeg geen onnodige fouten maakt. "Wij moeten altijd hard werken, want het is niet vanzelfsprekend om wedstrijden te winnen. We zijn bezig met de ontwikkeling van het team en het individu, maar het wisselvallige moet eruit. We doen onszelf vaak tekort door domme dingen te doen, dat moet er echt uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen