Matavz geschorst voor vier duels en beboet door Vitesse

7 februari 2018, 10:09

Tim Matavz is door de KNVB veroordeeld tot een schorsing van vier wedstrijden. De commissie van beroep oordeelde dat de Vitesse-aanvaller schuldig was aan de elleboogstoot op Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries. De straf was uiteindelijk even zwaar als de eerste eis van de aanklager, waartegen de Arnhemmers in beroep gingen. Alleen het vijfde duel, dat voorwaardelijk werd opgelegd, is 'kwijtgescholden'. 

'Matavz zocht zijn tegenstander op en raakte hem vervolgens met zijn elleboog in het gezicht', was het statement van de voetbalbond, waardoor Matavz de komende vier duels (ADO Den Haag, Feyenoord, Excelsior en VVV-Venlo) mist. Ook krijgt de spits een boete voor onprofessioneel gedrag opgelegd van zijn werkgever.

"Wij hebben zowel Tim als Matt Miazga (hij kneep Dumfries in zijn edele delen, red.) direct na de gebeurtenissen een boete opgelegd, omdat wij het gedrag dat zij vertoonden niet binnen de Fair Play-gedachte van de club vinden passen", aldus technisch directeur Marc van Hintum. Desondanks gingen ze in beroep: "De straf strookt echter allerminst met schorsingen die opgelegd zijn na soortgelijke incidenten. Dat was de belangrijkste reden om tegen het schikkingsvoorstel in beroep te gaan; een rechtlijnige strafmaat."

Tegen Ajax, op 4 maart 2018, is hij pas weer van de partij en omdat hij in beroep ging, kon de spits tegen PEC Zwolle (1-2) en FC Groningen (2-0) meespelen. Beide duels werden winnend afgesloten en hoewel Matavz niet scoorde, had hij wel een belangrijk aandeel in de zeges. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen