Wotte voorspelt een basisplaats voor Ajax-debutant Mazraoui

7 februari 2018, 09:15   Bijgewerkt: 7 februari 2018, 09:21

Noussair Mazraoui debuteerde afgelopen weekend in het eerste van Ajax. Volgens Mark Wotte, trainer van het Marokkaanse team onder 21 jaar, gaan we nog veel van het talent horen. "Noussair is een heel slimme speler, dus dat past wel bij Erik ten Hag en Alfred Schreuder."

Tegenover de NOS gaat Wotte in op de kansen van Mazraoui. "Het is een heel bescheiden, ietwat gevoelige, jongen. Hij is technisch heel begaafd en op meerdere plekken inzetbaar. Hij kan op veel posities spelen. Hij is ook sneller dan hij lijkt", aldus de voormalig trainer van onder meer Willem II en RKC Waalwijk, die de Ajacied sinds een jaar in het team van Marokko onder 21 jaar heeft.

Wotte denkt dat zijn eerste minute snel gevolgd gaan met de eerste basisplaats voor Mazraoui. "Hij heeft veel concurrentie bij Ajax. Frenkie de Jong, Carel Eiting en Donny van de Beek, om maar drie leeftijdsgenoten te noemen. Maar de rust aan de bal en een heel mooie trap kenmerkt hem wat mij betreft. In zijn keuzes aan de bal zie je zijn voetbalintelligentie en Ajax-opleiding. Hij is het beste op een van de drie middenveldposities."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen