De Jong wil zege met Utrecht, Advocaat verandert niet

7 februari 2018, 08:49

FC Utrecht won nog geen wedstrijd onder de leiding van de nieuwe trainer Jean-Paul de Jong, maar verloor even zo goed nog niet. Tegen Sparta Rotterdam hoopt de coach op de eerste driepunter, terwijl collega-trainer Dick Advocaat zijn eerste zege met Sparta van afgelopen weekend een goed vervolg wil geven.

"De les moet zijn dat als je er zoals wij in Kralingen twee doelpunten maakt, dat dat genoeg moet zijn voor de zege", sprak De Jong op de clubsite over het duel van afgelopen weekend. "Daarnaast moeten we meer rendement halen uit de kansen die we creëren. We kwamen zondag tot de rand van de zestien, daarna stokte het."

Tegen Sparta Rotterdam is er alle gelegenheid om wederom kansen te creëren. Hoewel Patrick Joosten, Anouar Kali, Simon Makienok, Jean-Christophe Bahebeck en Bilal Ould-Chikh ontbreken met (langdurige) blessures, wordt het duel woensdagavond wel op een nieuw veld afgewerkt. De Jong: "Het zegt wat over de professionaliteit van de club dat er snel en daadkrachtig is ingegrepen. Dat verdient een compliment."

{image[323932][right-half][]}Never change a winning team

Collega-coach Dick Advocaat was er minder blij mee. "Je ziet vaak dat ze tegen ploegen tegen wie ze beter zijn, het veld pas vervangen", glimlachte hij tijdens de persconferentie, met een knipoog naar de duels van de Domstedelingen tegen Feyenoord en Ajax. "Utrecht heeft een gevarieerde ploeg, met veel bewegende spelers. Daar hadden we moeite mee, zo bleek tegen Heerenveen. Utrecht-uit is voor elke ploeg moeilijk, dus ook voor ons."

Toch gaf de eerste zege na de winterstop tegen Willem II (1-0) vertrouwen aan De Kasteelheren. "Vorige weken speelden we aardig en kregen we geen punten, nu weer aardig en wel punten", duidde hij het verschil ten opzichte van de eerdere nederlagen. Hoewel Advocaat na een zege zijn ploeg niet zou veranderen ('Never change a winning team'), doet hij dat in Utrecht mogelijk wel. Loris Brogno en Paco van Moorsel zijn beiden een twijfelgeval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen