Van de Beek wil met goals beslissend zijn voor Ajax

7 februari 2018, 08:22

Donny van de Beek beseft dat er meer van hem wordt verwacht bij Ajax. De middenvelder weet dat hij niet langer een van de upcoming guys is, maar inmiddels een vaste waarde. "Meevoetballen is allemaal leuk, maar het gaat bij een middenvelder ook om goals", aldus de twintigjarige Ajacied.

Afgelopen weekend tegen NAC Breda was hij voor de achtste maal trefzeker in de Eredivisie dit seizoen. Van de Beek heeft definitief zijn draai én het doel gevonden namens de Amsterdammers. "Ik heb mijn plek moeten vinden in de selectie", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Het klinkt misschien gek, maar ik heb nu meer het besef dat ik wíl scoren. Ik kies mijn momenten om aan te sluiten. Het juiste moment herkennen gaat steeds beter. Ik ben niet meer de jongen die net komt kijken. Hoe meer je speelt, hoe meer er van je wordt gevraagd."

Zo was hij ook trefzeker in De Klassieker na de winterstop. Eerder in het seizoen maakte hij tegen NAC Breda zelfs een hattrick – al volgde die na nederlaag in eigen huis tegen FC Utrecht toen hij bovendien op de bank begon. "Misschien heeft het onbewust wel iets in mij losgemaakt. Ik heb begin dit seizoen mindere wedstrijden gespeeld. Dan moet ik niet zeuren als ik een keer op de bank kom."

De situatie is, net als afgelopen zomer, compleet veranderd. Niet Marcel Keizer is eindverantwoordelijke in Amsterdam, maar Erik ten Hag is de nieuwe baas. "Hij zit er heel kort op en is veeleisend", aldus Van de Beek. "Hij vraagt veel van ons en dat is alleen maar goed. Als we er elke week door winnen, sta ik het liefst elke dag lang op het veld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen