Gouweleeuw: Augsburg wordt onderschat in Nederland

7 februari 2018, 07:49

Jeffrey Gouweleeuw vindt dat hij de laatste jaren sterk aan de weg timmert in Duitsland bij FC Augsburg. Volgens de centrale verdediger wordt in Nederland de kracht van zijn werkgever regelmatig onderschat. "Dit is gewoon echt een veel hoger niveau dan mijn vorige clubs. AZ staat nu derde, maar wij doen zeker niet onder voor ze. Sterker nog: wij zijn beter."

Tegenover de NOS gaat hij in op zijn ontwikkeling van de laatste jaren, waarin hij uitgroeide tot rots in de branding bij de middenmoter in de Bundesliga. "In Nederland is er niet veel respect voor een club als Augsburg. Dat komt ook omdat ze de club niet echt kennen. Als ik goed presteer, krijg ik te horen dat het maar bij Augsburg is. Dat stoort me."

Hoewel hij momenteel met een knieblessure kampt en voorlopig niet in actie komt, miste hij voor de winterstop geen seconde. Gouweleeuw denkt daarom op termijn wellicht nog wel een stap omhoog te kunnen maken. "Als Augsburg mijn plafond blijkt, heb ik iets niet goed gedaan. Een stap naar een betere club in Duitsland zou mooi zijn in de toekomst. Of naar de Premier League."

Bovendien hoopt de centrale verdediger op korte termijn ook onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman in beeld te komen voor het Nederlands elftal. Gouweleeuw: "Soms heb ik het gevoel dat ik niet serieus genomen word. Spelers die een paar goede wedstrijden in de Eredivisie spelen, krijgen eerder een kans dan jongens die wekelijks spelen in de beste competities ter wereld. Of ik me staande houd in Oranje, zal moeten blijken. Maar daar heb ik wel een kans voor nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen