Celstraf Roda-investeerder Korotaev omgezet in boete

6 februari 2018, 20:57

Roda JC-investeerder Aleksei Korotaev hoeft niet de gevangenis in. Zijn straf van drie jaar cel is omgezet in een boete van 3.500 euro. De Rus kreeg een jaar geleden in Dubai een gevangenisstraf opgelegd omdat investeringsmaatschappij Helin International hem beschuldigde van het ondertekenen van een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro.

"Dit toont aan dat Aleksei het gelijk aan zijn zijde heeft", reageert François Gonin, de woordvoerder van Korotaev, tegenover Dagblad De Limburger. De Rus heeft zijn paspoort terug en mag de Verenigde Arabische Emiraten verlaten. Korotaev heeft nog steeds interesse in Roda, maar blijft eerst procederen in Dubai. Hij wil ook van de 3.500 euro boete af, zodat hij geen strafblad heeft. "We wachten nu af en laten Aleksei zijn zaken regelen in Dubai", reageert Roda-directeur Wim Collard. "Hij heeft steeds gezegd dat hij met ons in zee wil als alles achter de rug is."

Roda - Ajax

Woensdag speelt Roda JC thuis tegen Ajax. Dat doen de Limburgers zonder Dani Schahin. De Duitse spits raakte zondag tegen AZ geblesseerd aan zijn lies en is niet op tijd hersteld voor het treffen met Ajax.

"Met hun hoge individuele kwaliteit en voetballend vermogen heeft Ajax er vrijwel nooit moeite mee om een opening bij de tegenstander te vinden", blikt coach Robert Molenaar vooruit op de clubwebsite. "We moeten dus vooral waken voor hun offensieve kracht en er in ieder geval voor zorgen dat we minder kansen weggeven dan tegen AZ. Aangezien het klasseverschil groot is, zullen we het vooral van onze teamprestatie moeten hebben. Maar we moeten ook zelf aan het voetballen toekomen, anders wordt de druk te groot. Inmiddels is duidelijk dat we vooral in eigen huis het elke ploeg moeilijk kunnen maken. We zullen we er alles aan doen om dat ook tegen Ajax te realiseren."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen