Hoogma: "Moeten het vak voetbal beleven als fulltimejob"

6 februari 2018, 18:53

Nico-Jan Hoogma is Heracles Almelo dankbaar dat hij de stap naar de KNVB heeft mogen maken om er technisch directeur te worden. De oud-voetballer werd dinsdag, samen met de nieuwe bondscoach Ronald Koeman, gepresenteerd in Zeist. Hij was sinds januari 2007 als algemeen directeur werkzaam bij Heracles.

"Ik vind het een enorme eer dat ik gevraagd ben en deze job mag uitvoeren", begon Hoogma. "Na ruim elf jaar algemeen directeur te zijn geweest bij een fantastisch Heracles voelt dit als een goede vervolgstap in mijn loopbaan. Ik wil Heracles bedanken dat ze me direct na mijn actieve carrière de kans hebben gegeven om me te ontwikkelen tot wie ik nu ben. Ik sta te popelen en verheug me op de totale samenwerking met de gehele KNVB."

Hoogma vindt de mentaliteit in het Nederlandse voetbal voor verbetering vatbaar. "Elke speler die naar het buitenland gaat en terugkomt zegt: we trainen daar veel harder, we doen daar veel meer", sprak Hoogma. "Ik denk dat we veel meer moeten doen in Nederland. We moeten het vak voetbal beleven als een fulltimejob, met veel meer energie."

"Dat begint toch bij de opleiding. Een coach draagt iets voor en op aan de spelersgroep", legde Hoogma uit. "De KNVB heeft direct invloed op de trainersopleiding, daar moeten we naar kijken. Ik heb van Eric [Gudde] begrepen dat er al mensen over de grens zijn gaan kijken. Daar moeten we de juiste dingen uit halen. Uiteindelijk moeten de coaches bij de clubs dat gaan implementeren", aldus Hoogma, die de band tussen de KNVB en de clubs wil versterken. Daarom zullen beide partijen vaker contact met elkaar hebben. "Bij elke club in Nederland is het gevoel aanwezig om er met elkaar voor te zorgen dat we deze dingen veel beter gaan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen