Zwaar programma voor Koeman: "Lig er niet wakker van"

6 februari 2018, 19:03   Bijgewerkt: 6 september 2018, 12:34

Engeland-thuis (23 maart, oefen), Portugal-uit (26 maart, oefen), Frankrijk-uit (9 september, Nations League), Duitsland-thuis (13 oktober, Nations League), Frankrijk-thuis (16 november, Nations League) en Duitsland-uit (19 november, Nations League). Ronald Koeman wacht in zijn eerste jaar als bondscoach van Oranje een loodzwaar programma. Dat vindt hij echter alleen maar mooi.

"Ik lig er niet wakker van", sprak Koeman dinsdag bij zijn presentatie in Zeist, "want je leert veel meer van dit soort wedstrijden dan van een makkelijker programma. Maar wat is makkelijk? In de laatste jaren heb ik geleerd dat we vaak ten opzichte van de tegenstander iets minder kwaliteit hadden, maar dat we toch konden winnen", refereerde hij aan zijn tijd bij Southampton en Everton. "Dus of het nou Duitsland, Frankrijk of Engeland is, je bent nooit kansloos."

Nederland ontbrak op Euro 2016 en is er ook komende zomer op het WK in Rusland niet bij. Gevraagd naar wat in zijn ogen de oorzaak van het verval van Oranje is, antwoordde Koeman: "Dat is niet zo makkelijk te zeggen. Iets dat misschien een reden kan zijn, is dat we denk ik meer kunnen doen op het gebied van training. We kunnen anders trainen. Tactisch gezien zouden we meer kunnen doen."

Ook qua mentaliteit moet er iets veranderen, suggereerde Koeman. "Ik ben sinds een aantal maanden weer terug in Nederland", vervolgde hij. De oud-international werd eind oktober vorig jaar ontslagen als manager van Everton. "Maar ik heb al eens gezegd, toen ik een prijs op het nationale sportgala mocht uitreiken, hoe we kunnen leren van hoe andere sporters hun sport vertegenwoordigen. De liefde en discipline die zij uitstralen heb ik wel eens gemist bij Oranje."

"Daarin kunnen we veel verbeteren", stelde Koeman. "Af en toe had ik wel eens het gevoel dat spelers [bij Oranje] even wilden uitblazen omdat ze weg waren van hun club. We moeten stappen maken dat men weer trots is als ze worden geselecteerd voor het Nederlands elftal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen