Koeman: "Superblij, absolute eer om bondscoach te zijn"

6 februari 2018, 19:08

Ronald Koeman vindt het een geweldige eer om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te zijn. De 54-jarige oefenmeester tekende dinsdag een contract tot en met het WK 2022 in Qatar bij de KNVB.

"Mijn ambitie om ooit bondscoach te worden, heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken", sprak Koeman bij zijn presentatie in Zeist tegenover de verzamelde media. "Ik ben superblij en vind het een geweldige uitdaging en een absolute eer om de komende jaren de bondscoach van Oranje te zijn."

Nederland kwalificeerde zich niet voor het WK van komende zomer in Rusland, anderhalf jaar geleden ontbrak het ook al op Euro 2016 in Frankrijk. Desondanks ziet Koeman perspectief voor de toekomst. "Als ik dat niet had gezien, dan had ik het beter niet kunnen doen", reageerde hij. "Maar ik zie dat perspectief wel, omdat ik vind dat we genoeg talent hebben. We zullen alleen dingen moeten veranderen."

"Het kan zo zijn dat we niet meer de beste spelers hebben, maar dat wil niet zeggen dat je geen goed team meer kan formeren", legde hij uit. "Ik zie er toekomst in. Het is allemaal niet zo slecht als dat we denken. Ik heb ook de ervaringen vanuit het buitenland en ik vind dat we dingen anders moeten doen. Alles bij elkaar is het een enorme uitdaging. Ik vind dat Nederland op een eindtoernooi hoort en moet zijn. Ik vind dat we meer kunnen en moeten doen op het gebied van training en qua discipline. We moeten zorgen dat alles top is geregeld."

In de gesprekken die de KNVB voerde gedurende haar zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor Oranje, kwam naar voren dat 'Brazilië-2014' de standaard moet worden. Op dat WK eindigde het Nederlands elftal, ondanks dat het op papier niet tot de favorieten behoorde, als derde. "Het sportieve aspect kan je de standard noemen, maar ik denk dat ook de zaken buiten het veld worden bedoeld", haakte Koeman in. "Iedereen weet wie toen de bondscoach was [Louis van Gaal]. Met minder kwaliteit werd toch tot een geweldige teamprestatie gekomen. Dat gaat gepaard met bloed, zweet en tranen. In allerlei opzichten was er toen veel duidelijkheid. Duidelijkheid scheppen is ook wel één van mijn kwaliteiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen