Spoorboekje: Matavz hoort straf, prijs voor Vormer?

7 februari 2018, 07:00   Bijgewerkt: 6 februari 2018, 23:35

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat voor nieuws ons staat te wachten, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 7 februari.

Nieuws 

Matavz krijgt straf te horen

Vanochtend doet de beroepscommissie uitspraak in de zaak rond Tim Matavz. De spits van Vitesse hangt een schorsing van vijf wedstrijden onvoorwaardelijk boven het hoofd omdat hij in het duel met sc Heerenveen een elleboogstoot zou hebben gegeven aan Denzel Dumfries.

Uitreiking Gouden Schoen België 

In België wordt vanavond de prijs voor de beste speler van de Belgische competitie uitgereikt. Dit kan voor Nederland een mooie gelegenheid worden, aangezien Ruud Vormer één van de grote kanshebbers is op de eervolle prijs. Het is de 46ste keer dat de onderscheiding wordt uitgedeeld. Jan Boskamp en Rob Rensenbrink zijn de enige Nederlanders tot dusver die de prijs gewonnen hebben. 

Specials

{image[323973][right-half][Eric Gudde]}Gudde en zijn zoektocht van honderd dagen naar Koeman en Hoogma

Ronald Koeman en Nico-Jan Hoogma vormen de komende vier jaar de 'technische top' van de KNVB. Zij zijn het eindresultaat van een zoektocht die directeur betaald voetbal Eric Gudde in november begon. Hoe zag dat proces eruit?

{image[323715][left-half][]}De Belgische successen van Ruud Vormer 

"Ruud! Ruud! Ruud! Ruud!" De supportersgezangen ter ere van Ruud Van Nistelrooy joelden twaalf jaar geleden over de tribunes van Old Trafford. Tegenwoordig worden die gezangen opnieuw ten gehore gebracht in het Jan Breydelstadion. Club Brugge stevent af op een nieuwe titel dankzij de onvervalste leider op het middenveld, Ruud Vormer. Club is titelkandidaat nummer één, met hulp van de Nederlandse enclave aangestuurd door de toekomstige winnaar van de Gouden Schoen.

Wedstrijden 

PSV - Excelsior (18.30 uur)

Na de 4-0 thuiszege van afgelopen weekend op PEC Zwolle speelt PSV opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal krijgt de koploper in het Philips Stadion bezoek van middenmoter Excelsior. 5 november 2016 (1-1 tegen FC Twente) was de laatste keer dat PSV puntenverlies leed in eigen huis, de daaropvolgende 21 thuisduels in de Eredivisie leverden de Eindhovenaren stuk voor stuk drie punten op.

{image[323935][right-half][]}Roda JC - Ajax (20.45 uur)

Als PSV drie punten pakt tegen Excelsior, dan vergroot het haar voorsprong op nummer twee Ajax tot tien punten. De Amsterdammers kunnen dat later op de avond weer verkleinen tot zeven punten. Daarvoor moeten ze winnen bij laagvlieger Roda JC Kerkrade. Ajax-coach Erik ten Hag verwacht een lastige avond: "Het zijn koempels, mijnwerkers. Die cultuur zullen ze ook altijd mee het veld op nemen", zei hij over Roda JC.

FC Porto - Sporting (21.15 uur)

Aves - Caldas én FC Porto - Sporting Clube de Portugal, dat zijn de halve finales in de Portugese beker. Het laatstgenoemde affiche staat vanavond op het programma, liefhebbers van Portugees voetbal kunnen zich dus opmaken voor een mooie avond. Naar alle waarschijnlijkheid ontbreekt Bas Dost nog wel bij Sporting vanwege een ribblessure. De return is medio april in Lissabon.

Voetbal op tv 

18.30 uur: PSV - Excelsior, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel 

18.30 uur: FC Twente - AZ, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

18.30 uur: FC Utrecht - Sparta Rotterdam, FOX Sports 5, live verslag van het Eredivisie-duel

20.40 uur: Schalke 04 - VfL Wolfsburg, FOX Sports 2, live verslag van het DFB Pokal-duel

20.45 uur: Roda JC - Ajax, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.45 uur: NAC Breda - Heracles Almelo, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

21.25 uur: Sevilla FC - Leganes, Ziggo Sport, live verslag van het Copa del Rey-duel 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen