Assaidi vraagteken bij Twente, AZ nog zonder Idrissi

6 februari 2018, 15:25

FC Twente heeft dit seizoen veel moeite om punten te halen en moet het woensdagavond tegen AZ mogelijk ook nog eens stellen zonder Oussama Assaidi. De belangrijke aanvaller kampt volgens Gertjan Verbeek met de gevolgen van overbelasting.

Het is daardoor nog een vraagteken of hij in actie kan komen tegen AZ. "We beslissen morgen of hij kan spelen", zegt Verbeek op de clubwebsite. "Oussama heeft vanmorgen wel getraind, maar niet alles meegedaan. We kijken morgen of hij een 'reactie' heeft gehad." Twente moet het sowieso nog stellen zonder Danny Holla, Stefan Thesker en Mounir El Hamdaoui, die zaterdag tegen sc Heerenveen ook afwezig waren.

Verbeek weet dat AZ een pittige opponent is, maar is toch strijdbaar. "AZ heeft tegen Willem II en Roda JC moeite gehad om de wedstrijden af te maken. AZ is een betere ploeg dan Heerenveen, maar Roda heeft laten zien dat er mogelijkheden zijn tegen AZ."

AZ nog zonder Idrissi

Van den Brom stelt dat hij zich goed heeft voorbereid op het affiche in Enschede. "Ik ben vorige week naar FC Twente - PSV geweest en heb een goed beeld van hoe ze spelen: vijf verdedigers, drie middenvelder en twee man voorin. Twente speelt op de counter, waar ze best dreigend mee kunnen zijn. We spelen de laatste tijd best vaak tegen een systeem met vijf verdedigers, dus we weten hoe we daar mee om moeten gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen