18/19: bekerfinale op 5 mei, Jupiler League tijdens interlands

6 februari 2018, 11:37

De finale van de TOTO KNVB Beker staat komend seizoen gepland op Bevrijdingsdag. Op 5 mei zullen in de Kuip de twee finalisten tegen elkaar aantreden. Verder is bekend geworden dat de Jupiler League een week later start dan de Eredivisie, namelijk op 17 augustus. De startdatum van de Eredivisie (10 augustus) was eerder al vastgesteld, net zoals de Johan Cruijff Schaal (3 augustus).

Net zoals dit seizoen zal er in de Jupiler League doorgespeeld worden tijdens de interlandweekden. Dat is volgens de KNVB haast onvermijdelijk. "Hier is uitgebreid over gesproken, maar komend seizoen verandert dat niet. Een meerderheid van de Eerste Divisieclubs heeft ervoor gekozen om de opzet te houden zoals het nu is. Voordeel van deze opzet is dat er minder wedstrijden op maandag gespeeld hoeven te worden."

Tijdens de interlandperiodes wordt er apart rekening gehouden met de beloftenelftallen. "Omdat beloftenteams in de regel het meest werken met jeugdinternationals zullen deze teams tijdens die interlandweekenden tegen elkaar spelen, dit om de sportieve uitgangspunten zoveel mogelijk te waarborgen."

Dat de competitie zo vroeg begint, heeft onder andere te maken met het jeugd EK. "We hebben met 34 speelrondes te maken, terwijl de competitie eind mei klaar moet zijn, omdat in juni het EK Onder 21 jaar in Italië en San Marino plaatsvindt. Er zijn 32 weken om 34 Eredivisiespeelrondes te plannen en in de Eerste Divisie 36 weken om 38 speelrondes te plannen. Dit geeft de krapte in de agenda weer. De clubs uit de Eredivisie willen echter niet tornen aan drie weken winterstop, vanwege de rust en het herstel van de spelers, en willen net als supporters zo min mogelijk midweekse wedstrijden. Dat zijn helaas tegenstrijdige belangen. En hoe later de competitie begint, hoe meer midweekse wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen