Lazio en De Vrij buigen in blessuretijd voor Genoa

5 februari 2018, 22:41

Lazio is er niet in geslaagd te profiteren van het gelijkspel van achtervolger Internazionale eerder dit weekend in de thuiswedstrijd tegen Crotone (1-1). De Romeinse club ging maandag, eveneens voor eigen publiek, met 1-2 ten onder tegen Genoa.

In de eerste helft frustreerde Genoa Lazio door de ruimtes klein te houden. Met die speelwijze haalden de bezoekers met 0-0 de rust. Tien minuten na de doelwissel namen ze zelfs de leiding via Goran Pandev. Marco Parolo bracht Lazio vier minuten later langszij, desondanks gingen de punten mee naar Genua.

Diego Laxalt zette Genoa in de tweede minuut van de extra tijd, na voorbereidend werk van voormalig PSV-speler Oscar Hiljemark, op 1-2. Laxalt dacht tien minuten eerder al voor de 1-2 te hebben getekend, maar die goal werd na de tussenkomst van de videoscheidsrechter afgekeurd wegens hands. Zijn treffer in de extra tijd telde wel, waardoor het Lazio van basisspeler Stefan de Vrij puntloos achterbleef in het eigen Stadio Olimpico.

Lazio staat derde in de Serie A, met één punt voorsprong op nummer vier Internazionale. De achterstand van de Romeinen op koploper Napoli en nummer twee Juventus bedraagt respectievelijk veertien en dertien punten.